Acasă Sănătate Trei unităţi medicale din Timișoara se mută într-un spaţiu nou

Trei unităţi medicale din Timișoara se mută într-un spaţiu nou

DISTRIBUIȚI

Clinica Universitară de Dermato-Venerologie, laboratorul şi Policlinica nr. 3 se vor muta săptămâna viitoare într-o clădire nouă, cu patru etaje, complet renovată şi modernizată de Primăria Timişoara, a anunţat, marţi, edilul Nicolae Robu.
Proiectul s-a ridicat la suma de 7,34 milioane de lei fără TVA şi a presupus intervenţii de reabilitare a imobilului existent şi montajul a două lifturi care vor deservi personalul şi pacienţii spitalului, precum şi schimbarea destinaţiei din spaţii de cazare (fost sediu al Universităţii Tibiscus) în spaţii medicale, realizarea acoperişului tip terasă şi amenajarea parcării şi a unor alei adiacente.
„Am alocat şi o sumă de 400.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente medicale de cea mai înaltă performanţă în domeniul dermatologiei. Nu ne-am limitat doar la modernizarea spaţiilor propriu-zise şi la dotările cu mobilier, ci am vrut să facem şi dotarea cu aparatură pentru o performanţă ridicată în domeniu”, a declarat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.
Iniţial, medicii care lucrează în Clinica de Dermatologie au ezitat să se mute din actualul sediu ultracentral, dar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au garantat că în noua locaţie vor fi condiţii mult mai bune, întrucât vor putea fi cazaţi câte 2-3 pacienţi într-un salon, faţă de 8 în prezent, iar clădirea este mult mai nouă şi mai sigură, fiind dotată cu toate utilităţile necesare specifice.
Clădirea în care încă mai funcţionează clinica în prezent urmează să găzduiască toate misiunile culturale şi diplomatice din oraş şi un centru cultural pentru tineret.
„Pentru Timişoara este extrem de important să găzduiască Centrele Culturale Francez şi German, institute culturale ale Franţei şi Germaniei, să găzduiască consulate ale acestor ţări, dar şi ale cât mai multor alte ţări europene şi de pe alte continente. Vreau ca această dimensiune a Timişoarei, de oraş în care sunt prezente misiuni culturale şi diplomatice ale cât mai multor ţări, să fie una consistentă”, a afirmat Robu.
Clădirea veche a fost ridicată în jurul anului 1751, în aceeaşi perioadă fiind construite şi alte obiective de sănătate de către stăpânirea de la Viena.
Policlinica nr. 3, una dintre cele mai mari din oraş, a fost nevoită să-şi schimbe sediul de mai multe ori, după ce în vechea locaţie s-a instalat Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, în anii „90, iar locaţiile ulterioare au fost în clădiri revendicate de foştii proprietari.

Comentarii

comentarii