Acasă Economic Trenkwalder Sobis: solicitările de personal ale companiilor sunt primul indiciu al revenirii...

Trenkwalder Sobis: solicitările de personal ale companiilor sunt primul indiciu al revenirii economiei

DISTRIBUIȚI

Primele semne ale revenirii economiei din criză s-au concretizat, de la începutul anului, în locuri de muncă pentru peste 400 de români, plasaţi în leasing de personal sau recrutaţi pentru terţe părţi de către Trenkwalder Sobis (www.trenkwalder.ro), una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal.
„În primele două luni ale anului am plasat de două ori mai mulţi oameni în noi locuri de muncă, decât în aceeaşi perioadă din 2009, cele mai multe solicitări venind din domenii precum producţie electronică şi auto, tehnologia informaţiei şi sectorul bancar”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.
Cele mai multe solicitări de personal au provenit de la companii cu sediile în Bucureşti, Sibiu, Cluj Napoca şi Timişoara, care au căutat să angajeze specialişti în domeniul IT, ingineri, consultanţi vânzări, respectiv specialişti în domeniul financiar/controlling, dar şi muncitori calificaţi şi necalificaţi.
„Luna martie are o semnificaţie aparte pentru noi, întrucât s-au împlinit 25 de ani de când Richard Trenkwalder a decis să implementeze în Austria conceptul de muncă temporară deprins în Statele Unite, un model inovativ care reprezintă, în prezent, o piatră de temelie a conceptului de forţă de muncă flexibilă la nivel european. În România, ca oriunde în cele 450 de locaţii din 20 de ţări, avantajele oferite de Trenkwalder Sobis constau în flexibilitate si orientarea spre parteneri, atât firme cât şi candidaţi”, a declarat Bogdan Florea.
Trenkwalder a început în 1992 expansiunea în estul Europei, fiind deschisă prima filiala în Slovacia. Intrarea pe pieţele învecinate Germaniei şi în Ungaria a avut loc în anul 1999. Un an mai târziu, Trenkwalder a devenit lider de piaţă în Austria, ceea ce a determinat o puternică expansiune către Europa centrala şi de est. Prin îmbunătăţirea consecventă a serviciilor oferite şi prin creşterea cererii asupra acestui model inovativ de muncă temporară, Trenkwalder a reusit ca în anul 2004 să câştige poziţia de lider de piaţă în Ungaria şi Slovacia. În 2005, Trenkwalder număra deja peste 150 de filiale în Italia, Cehia, Slovenia, Croaţia, Polonia, România şi Serbia. Anul trecut, compania a realizat la nivel global venituri de 790 de milioane de euro, iar în România, de 8,9 milioane de euro.
Compania a încheiat 2009 cu un număr de 11 filiale locale, faţă de 5 la sfârşitul lui 2007, şi un număr de 52 consultanţi. Trenkwalder Sobis oferă servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă. Din portofoliul său fac parte: BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient, Leoni Wiring Systems şi multe alte companii.
Trenkwalder Sobis România este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, cu 11 filiale la nivel naţional şi venituri de 8,5 milioane euro, în 2009. Trenkwalder este prezentă în România din 2006 prin achiziţia companiei locale Sobis Consulting. Printre clienţii săi se numără companii din domeniul producţiei auto, a componentelor electronice şi cel bancare, dar şi din alte verticale economice. Compania este condusă de Bogdan Florea, care deţine 15% din acţiuni, acţionarul majoritar fiind Trenkwalder Austria – una dintre cele mai mari firme de recrutare şi plasare de personal din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de euro în 2008 şi prezenţă în 22 de ţări.
 

Comentarii

comentarii