Acasă Administraţie Trenul cu hidrogen dorit între Timișoara și Reșița, testat de Alin Nica...

Trenul cu hidrogen dorit între Timișoara și Reșița, testat de Alin Nica în Germania

DISTRIBUIȚI

Alin Nica s-a deplasat în Germania, unde a testat un tren alimentat cu hidrogen, operat de o rețea regională de transport. El a fost invitat la o asemenea deplasare de documentare în Saxonia Inferioară, unde operează un tren pe hidrogen, realizat de Alstom.

”Unul dintre proiectele majore ale județului nostru este introducerea, împreună cu vecinii din Caraș – Severin, a trenurilor cu hidrogen între Timișoara și Reșița, cât și reabilitarea căii ferate.  Astfel, am răspuns pozitiv invitației de a participa la o vizită de studiu, în Hanovra, Germania, axată tocmai pe implementarea cu succes a fondurilor structurale în mobilitatea „verde”, sustenabilă. Am avut parte de o călătorie cu trenul de hidrogen Coradia iLint, în cadrul căreia reprezentanții Alstom și ai companiei regionale de transport din Saxonia Inferioară ne-au prezentat provocările și beneficiile acestui tip de transport. De altfel, compania a fost prima din lume care a folosit un tren de pasageri alimentat cu hidrogen”, a anunțat Nica.

El a vizitat un centru de testare în domeniul vehiculelor automate.

”De asemenea, am vizitat și centrul de testare din Saxonia Inferioară, o infrastructură unică de cercetare pentru dezvoltarea și testarea vehiculelor automate și conectate. Timișul, cu experiența în automotive deja acumulată, are potențialul de a adopta noile tehnologii și a deschide un nou capitol în industria județului nostru”, a încheiat Nica.

 

Comentarii

comentarii