Acasă Actualitate Tribunalul Caraș-Severin i-a înjumătăţit arestul lui Cristian Ungur

Tribunalul Caraș-Severin i-a înjumătăţit arestul lui Cristian Ungur

DISTRIBUIȚI

Instanţa superioară a judeţului a admis recursul formulat împotriva sentinţei Judecătoriei Caransebeş
Tribunalul Caraş-Severin a admis luni recursul formulat de avocaţii lui Cristian Ungur contra sentinţei pronunţate de Judecătoria Caransebeş, prin care se hotăra judecarea lui Cristian Ungur în stare de arest pentru 60 de zile.

 

Citeşte şi:

Accidentul de pe Aeroportul Caransebeş putea fi evitat şi de victime şi de şofer

Recursul lui Cristian Ungur a fost respins

Alcoolemie de peste 2 mg/l la Cristian Ungur

Genocid pe Aeroportul din Caransebeş Dacă avocaţii Dragoş Ploştinaru şi Gheorghe Ciulei şi-au bazat discursul pe incriminarea mediatizării intense a cazului, transformându-l pe Ungur într-o victimă a presei, care are nevoie de rating, avocatul Dragoş Ploştinaru invocând chiar o prelungire a stării de arest preventiv, deşi o asemenea situaţie nu corespunde dosarului, Ungur primind doar un mandat de arest preventiv de la Judecătoria Reşiţa şi o menţinere a stării de arest preventiv de la Judecătoria Caransebeş. Reţinem că toţi avocaţii au arătat că starea de fapt avută în vedere la arestare s-a schimbat, deşi avocatul Gheorghe Ciulei a specificat că au fost audiaţi patru martori, iar avocatul Cosmin Bolosin a menţionat audierea a cinci martori. Desigur a fost invocată şi expertiza realizată la dosarul cauzei, deşi procurorul Laura Iancu a subliniat că, „indiferent de viteza cu care Cristian Ungur rula, aceasta putând fi şi de 10 km/h, gestul său rămâne unul periculos pentru public, pentru că era o competiție pentru copii. Dacă nici acestea nu mai pot fi sigure…”.
Ultima pledoarie a fost mult mai interesantă, avocatul Cosmin Bolosin invocând nulitatea absolută a sentinţei pronunţate de instanţa din Caransebeş, pe motiv că nu a existat o motivare a stării de fapt a deciziei. Totodată, Bolosin a arătat că sentinţa pronunţată de judecătorii din oraşul de pe Timiş şi Sebeş nu respectă practica unităţii, Tribunalul Caraş-Severin dând termene de arest preventiv mult mai scurte de 60 de zile unor persoane acuzate de fapte a căror încadrare depăşeşte cu mult pe cele pentru care este acuzat Ungur. Bolosin a şi exemplificat cu sentinţa pronunţată de judecătorul Rustin Ceasc, care a dat doar 35 de zile de arest în cazul Hyperion, cu sentinţa pronunţată de judecătoarea Gabriela Stuparu în cazul hackerilor, eliberaţi sub control judiciar sau cu sentinţa pronunţată de către judecătorul Robert Bârsescu, cel care a decis eliberarea după mai bine de doi ani a tinerilor acuzaţi de trafic de droguri. Aceasta a fost şi singura cerere admisă de instanţă, care a casat sentinţa Judecătoriei Caransebeş în partea ei penală şi a limitat starea de arest preventiv la 30 de zile.

„Regret tot ceea ce am făcut şi aş vrea să fiu liber”

„Pentru noi, admiterea recursului şi înjumătăţirea zilelor de arest preventiv este o mare reuşită şi arată că instanţa din Caransebeş a dat o sentinţă greşită”, spune avocatul Cosmin Bolosin. „Regret tot ceea ce am făcut şi aş vrea să fiu liber”, le-a declarat şi Cristian Ungur judecătorilor din completul Tribunalului Caraş-Severin. „În urma examinării recursului declarat de către inculpat prin apărătorii săi aleşi, Completul de judecată din cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Caraş-Severin investit cu soluţionarea căii de atac a apreciat că respectivul recurs este admisibil în parte, în sensul că deşi se impune în continuare menţinerea în stare de arest a inculpatului, nefiind întrunite condiţiile înlocuirii sau revocării acestei măsuri preventive, totuşi durata de 60 de zile pentru care s-a menţinut această măsură prin hotărârea Judecătoriei Caransebeş este excesivă, drept pentru care s-a dispus în parte casarea laturii penale a respectivei hotărâri şi diminuarea perioadei respective la 30 de zile”, ne-a spus judecătorul Rustin Ceasc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii