Acasă Uncategorized Trupa italiană Koneskin lansează primul album la Timișoara

Trupa italiană Koneskin lansează primul album la Timișoara

DISTRIBUIȚI

KoneskinTrio-ul de post-rock Koneskin din Italia a ales să lanseze primul material discografic din carieră printr-o serie de concerte în câteva orașe România, printre care se numără și Timișoara. Italienii vor cânta joi, 20 noiembrie, la ora 21:00, în clubul Daos. În deschidere vor evolua trupele Kultika (post-metal, Timișoara) și The Thirteenth Sun (atmostpheric rock / metal, Brașov).
Koneskin se afla la prima prezență în România, însă o apariție cunoscută în componența trupei o constituie prezenta toboșarului Sergio Ponti, membru in Dordeduh și Sunset In The 12th House. Muzicianului i se alătură un duo remarcabil, chitaristul Gabriele Zoccolan – muzician recunoscut pentru colaborările sale la nivel internațional, absolvent al studiilor de chitară clasică și acustică – și Feryanto Demichelis – deținător a peste 70 de trofee internaționale, absolvent al Conservatorului de Compoziție și Pian Clasic din Pavia, responsabil pentru colaborări cu numeroși artiști, printre care basistul Ezio Bosso și Ace (Skunk Anansie). Koneskin poate fi descrisă drept alăturarea a trei tipare muzicale și culturale diferite, în încercarea de a oferi o muzică hipnotică, plină de ritm și intensitate, totodată imprevizibilă, o forma nonconvențională a libertății artistice.

Kultika – Timișoara – post-metal

Una din putinele manifestări ale genului post-metal, Kultika a devenit și prima trupă din Romania care a ajuns în grațiile a două din cele mai importante publicații din S.U.A., Metalsucks și Metal Injection. Lansat în 2008 la inițiativa lui Fulmineos, Kultika a pornit de la influențe post-black metal și a ajuns în final la o expresie perfectă a muzicii post-metal, influențe venite din partea unor nume ca Isis, Neurosis sau Cult Of Luna. Cei cinci muzicieni au incorporat sentimentul puternic al intimității cu manifestări violente, rezultatul fiind o abordare și o expresie muzicala proprie, plină de inovație și personalitate. Aflați în plin turneu de promovare a debutului discografic, The Strange Innerdweller, Kultika activează într-o nouă formulă live, alături de Inia Dinia, fosta clăpară Negura Bunget.

The Thirteenth Sun – Brașov – atmospheric rock/metal

Originari din Brașov, The Thirteenth Sun însumează o varietate de stiluri reflectate de fiecare om implicat în proiect, muzicieni pe care îi regăsim și în Necrovile, Code Red, Indian Fall sau Aria Urbana. Mai simplu, muzica The Thirteenth Sun marchează un concept puternic axat pe elemente atmosferice, redate cu ajutorul diferitelor abordări rock/metal. Primul material discografic, intitulat Genesis, a apărut în iarna anului 2012, fiind produs de Edmond Karban (Dordeduh). Materialul încearcă să prezinte o imagine de ansamblu asupra universului, pornind de la momentul inițial al creării acestuia și asupra dimensiunii sale în raport cu cele ale traiului cotidian.

Comentarii

comentarii