Acasă Actualitate Un camion a smuls poarta de intrare în pasajul Jiul. Doar o...

Un camion a smuls poarta de intrare în pasajul Jiul. Doar o minunea făcut ca aceasta să nu cadă pe mașinile aflate în trafic

DISTRIBUIȚI

Șoferii de TIR continuă să aibă probleme la trecerea pe sub Pasajul Jiul. Joi dimineaţa, un camion care a încercat să treacă pe sub poarta a smuls din rădăcini unul dintre pilonii de susţinere a acesteia. Doar o minune a făcut ca poarta să nu cadă pe mașinile aflate în trafic.

După investiții de peste 4.5 milioane de euro pasajul a fost lărgit la cinci benzi și înălțat cu doar 30 de centimetri, de la 3.7, la 4 metri. Cum înălțimea maximă admisă a camioanelor pentru marea majoritate a tarilor din UE este chiar de 4 metri, pasajul este impracticabil.

Conform unui comunicat al Poliției Locale Timișoara, polițiștii din cadrul Serviciului Circulație Rutieră care au intervenit în această dimineață la Pasajul Jiul, unde un conducător auto din Drobeta Turnu Severin, aflat la volanul unui autotren aparținând unei firme din Cluj Napoca, a vrut să treacă pe sub pasaj și nu a apreciat corect dimensiunea vehiculului, agățând limitatorul de înălțime amplasat în zonă, dar și un alt autoturism aflat în trafic.

”Cel în cauză a fost sancționat de polițiștii locali conform OUG 195/2002 cu amendă de 1305 lei deoarece nu a respectat indicatoarele rutiere, respectiv restricția de tonaj de 5 tone, iar la fața locului a fost solicitat și un echipaj de la Biroul Rutier pentru constatarea incidentului cu cealaltă mașină”, se precizează în comunicat.

Prin urmare, șoferul a fost amendat pentru greutatea camionului nu pentru înălțimea acestuia.

Conform OG 43/1997 privind regimul drumurilor, completată și modificată prin Ordonanța 7/2010, limita maximă de înălțime a vehiculelor rutiere pe drumurile publice din România este de 4.00 metri.

Conform Poliției Locale Timișoara, agenții au verificat în talon greutatea camionului și l-au amendat pe șofer. Cum în document nu era specificată și înălțimea vehiculului șoferul nu a primit amendă și pentru acest lucru.

Comentarii

comentarii