Acasă Actualitate Un concurs de recrutare al Primăriei Timișoara, suspendat pentru a doua oară,...

Un concurs de recrutare al Primăriei Timișoara, suspendat pentru a doua oară, cu mai puțin de 24 de ore înainte de proba scrisă

DISTRIBUIȚI

Marți, 10 ianuarie, Tribunalul Timiș a suspendat, încă o dată, un concurs de angajare al Primăriei Timișoara. Vorbim de o procedură prin care municipalitate căuta să ocupe 20 de posturi vacante, pornită pentru prima dată în vară, și care ar fi avut proba scrisă miercuri. Inițial, concursul a fost suspendat odată cu organigrama. De curând, însă, primăria a reluat procedura, după ce dosarul organigramei a fost trimis spre judecare cu câștig de cauză în primă instanță. Acum, în privința concursului, judecătorii Tribunalului Timiș consideră că acesta trebuie suspendat până la o pronunțare a instanței de fond.

Ca de obicei, primăria se judecă cu sindicatul condus de Tiberiu Negrei, care de această dată reprezintă 10 membri care au contestat legalitatea concursului. Iată sentința dată pe 10 ianuarie de Tribunalul Timiș:

„Respinge excepţia lipsei de interes, excepţia inadmisibilităţii, excepţia conexităţii şi excepţia litispendenţei invocate de pârâţi prin întâmpinare. Respinge cererea de suspendare a judecării prezentei cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.1386/30/2022*. Admite cererea formulată de reclamanţii CHIŞ CULIŢĂ, BELU ALINA RAMONA, GOŞA MIRELA, NAIDINOV PAUL, CHEŢA VLAD RAUL, BANDRABUR ANDREI, HOARCĂ CRISTIAN, BOSIOC DIMITRIE, CRIŞOVAN FLORIAN, TOC MIRELA ADRIANA, prin SINDICATUL LIBER AL SALARIATILOR DIN PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA SI DIN SERVICIILE PUBLICE AFLATE IN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA, în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMISOARA şi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Constată suspendată de drept executarea concursului pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 20 de funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara, cu proba scrisă în data de 11 ianuarie 2023, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 2.975 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată, azi, 10 Ianuarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Vă amintim că încă de la început, existau anumite semne de întrebare asupra „ședinței extraordinare convocate de îndată” desfășurate pe 16 martie, cea în care s-a aprobat noua organigramă. În mod normal, pentru convocarea de îndată a ședințelor este nevoie de o urgență clar motivată. Pe ordinea de zi a acelei ședințe era și un proiect pentru refugiații ucraineni, pentru care a fost clară urgența, însă privind nerăbdarea adoptării organigramei încă există anumite dubii. Ar mai fi de amintit, totuși, că aceeași organigramă fusese dezbătută și cu o zi înainte, însă nu a mai fost aprobată din cauza unor „probleme tehnice”.

Revenind la concursul de recrutare, în primă fază, acesta trebuia să aibă proba practică la începutul lunii iunie. Pe 26 mai, însă, Tribunalul Timiș îl suspendă „până la pronunțarea instanței de fond”. Pe 6 decembrie, însă, după ce primăria reușise în instanță să scape de suspendarea organigramei, tot Tribunalul Timiș mai ia o decizie favorabilă municipalității. Acum, însă, după admiterea cererii sindicatului, lucrurile au luat o nouă turnură.

Ultima hotărâre privind nesuspendarea organigramei nu este definitivă, iar în paralel există și un dosar pe anularea acesteia, cel care, cel puțin teoretic, este cel „de fond”. În privința primei organigramei a administrației Fritz, cea din iunie 2021, lucrurile sunt clare, sindicatul obținând recent chiar anularea acesteia, la aproximativ un an de când era oricum suspendată. Totuși, reprezentanții primăriei dădeau asigurări că „anularea de către instanță a vechii organigrame nu are niciun impact asupra funcționării Primăriei Municipiului Timișoara” și că „în acest moment, primăria funcționează pe baza organigramei aprobate prin HCL 90/2022, prin care a fost deja abrogată organigrama veche, împreună cu orice alte prevederi contrare”.

Comentarii

comentarii