Acasă Eveniment Un elicopter SMURD a fost oprit să decoleze de rudele unui pacient...

Un elicopter SMURD a fost oprit să decoleze de rudele unui pacient de etnie romă

1247
DISTRIBUIȚI

Jandarmii au fost chemaţi să acţioneze în comuna bihoreană Văşad, unde rudele unui pacient au oprit să decoleze elicopterul SMURD cu care bolnavul urma să fie transportat la spital.

Incidentul s-a produs la finele săptămânii trecute. Potrivit autorităţilor, în urma unui apel de urgenţă, un echipaj mixt format din politist şi jandarm a fost direcționat în zona localității Vășad.

Pilotul unui  elicopter SMURD sosit pentru preluarea unui pacient a sesizat că nu poate ridica aparatul de zbor de la sol în condiții de siguranță, deoarece aparținătorii celui ce urma sa fie transportat la spital refuzau să se îndepărteze.

La faţa locului, echipajul de intervenţie a identificat mai multe persoane in jurul aparatului de zbor. Oamenii legii au reuşit să îndepărteze persoanele respective şi să realizeze o zona de siguranță iar pilotul a reușit sa decoleze spre Spitalul de Urgență din Oradea.

Pacientul suferise un accident în urmă cu ceva timp şi a intrat în comă, ceea ce a necesitat transportul la spital, însă rudele acestuia, de etnie romă, s-au opus pe motiv că nu aveau încredere în medici.

Comentarii

comentarii