Acasă Eveniment Un irakian şi-a ascuns copilul de trei ani într-o maşină ca să...

Un irakian şi-a ascuns copilul de trei ani într-o maşină ca să iasă din România

1031
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunşi într-un spațiu special amenajat într-o autoutilitară, doi cetăţeni irakieni, un bărbat și copilul său minor în vârstă de trei ani, care au încercat astfel să iasă ilegal din România.

În cursul nopţii, în jurul orei 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean olandez, în vârstă de 53 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria. La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit deasupra cabinei șoferului un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse două persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Irak, un bărbat în vârstă de 26 ani şi fiul său, în vârstă de 3 ani, ambii solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, irakianul a declarat că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cetățenii irakieni, iar pe șoferul olandez îl cercetează pentru infracțiunea de trafic de migranţi.

 

 

 

Comentarii

comentarii