Acasă Actualitate Un medic din Timișoara a anunțat prima veste bună despre coronavirus

Un medic din Timișoara a anunțat prima veste bună despre coronavirus

4173
DISTRIBUIȚI

Medicul infecționist Emilian Popovici a declarat că numărul bazal de reproducere a coronavirusului s-a stabilizat la 1. Cu alte cuvinte o persoană poate transmite infecția unui singur om. În cazul în care numărul crește la o valoarea mai mare de 1, înseamnă că o persoană infectată transmite virusul la mai mult de o persoană.

Vicepreședintele Societății Române de Microbiologie spune că este foarte clar faptul că evoluția este în scădere, ținând cont de faptul că, la începutul lunii iulie, numărul bazal de îmbolnăvire era de 1.21.

Emilian Popovici spune însă că rata de transmitere a virusul este influențată direct de modul în care se respectă măsurile de distanțare și igienă.

”Începând din data de 25 mai, am început o creștere treptată a numărului bazal de reproducere. La început mai ușor și apoi în unele perioade mai accentuat, cum s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie.

El s-a menținut practic între 1,1 și 1,2 o perioadă lungă de timp. Concluzia este că numărul de cazuri noi nu va scădea până când acest număr bazal de reproducere nu va scădea”, a mai adăugat Emilian Popovici.

Comentarii

comentarii