Acasă Administraţie Un milion de lei pe lună, până în ianuarie 2024. Atât va...

Un milion de lei pe lună, până în ianuarie 2024. Atât va plăti Primăria Timișoara pentru gazul consumat de Colterm în 2016

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că au găsit o soluție pentru plata unor datorii de 16 milioane de lei ale companiei Colterm către E.On, reprezentând gazul consumat în 2016. Începând din această lună, primăria va plăti câte un milion de lei pe lună, timp de un și jumătate, până în ianuarie 2024. Acordul a fost făcut după ce compania de gaz a avut câștig de cauză în instanțele de judecată, în mai multe procese, în 2019 și 2020.

„Am achitat chiar azi o primă tranșă de aproape un milion de lei și vom plăti în fiecare lună această sumă către E.On, până în ianuarie 2024. Este rezultatul modului defectuos în care fosta administrație a înțeles să conducă orașul, rostogolind în viitor datorii. Acestei rate i se adaugă o altă rată lunară de 1,7 milioane de lei, pe care deja o plătim de un an, pentru gazul consumat în 2014. Plătim acum nu doar factura la gazul consumat în iernile trecute, ci și o grămadă de penalități care au adus datoria la 70 de milioane de lei. Lună de lună, până în 2024 scoatem din bugetul local 2,7 milioane de lei ca să plătim datorii la gaz”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara este, de altfel, obligată să plătească o sumă de aproape 70 de milioane de lei întrucât a garantat contractul dintre Colterm și furnizorul de gaz. Compania de termoficare locală nu a achitat facturile nici când acestea au fost emise, dar nici în 2019, când furnizorul de gaz a obținut prima sentință definitivă în acest caz. Reprezentanții municipalității se plâng că această hotărâre nu a fost aplicată mai devreme, acum existând și penalități.

Comentarii

comentarii