Acasă Cultura Un nou număr al revistei „Patrimonium Banaticum” va fi lansat, joi, la...

Un nou număr al revistei „Patrimonium Banaticum” va fi lansat, joi, la Casa Artelor Timișoara

1694
DISTRIBUIȚI

Un nou număr al revistei „Patrimonium Banaticum” (fondator Ion Marin Almăjan), editată de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, va fi lansat, în curtea cu castan a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr.8), joi, 2 iulie, de la ora 18.00.

„Acest număr, al VIII-lea, cuprinde articole semnate de nume importante din domeniul promovării și protejării patrimoniului cultural de la noi.

Și tematica este deosebit de variată, ceea ce ne bucură foarte tare. Așa se face că, pe lângă articolele dedicate patrimoniului arhitectural, arheologic sau mobil, există și unul dedicat legislației de patrimoniu, managementului și educației culturale, precum și o serie de recenzii ale unor de lucrări de specialitate.”  – spune Victor Bunoiu, redactor șef al revistei Patrimonium Banaticum.

Despre revistă și importanța ei în peisajul publicistic dedicat protejării și promovării patrimoniului va vorbi, la lansare, arheologul Victor Sava, de la Complexul Muzeal Arad.

Accesul la eveniment se va face, în limita locurilor disponibile, respectând toate regulile menite să protejeze împotriva răspândirii virusului SarsCov2. Participanții sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța de minimum 2 metri -atenționează DJC Timiș.

Gh.

Comentarii

comentarii