Acasă Administraţie Un nou semnal de alarmă tras de Aquatim!

Un nou semnal de alarmă tras de Aquatim!

DISTRIBUIȚI

Aquatim trage încă un semnal de alarmă cu privire la practicile extrem de dăunătoare pe care le aplică mulți dintre cetățeni, înfundând rețeaua de canalizare cu efecte dramatice asupra întregului sistem de scurgere a apelor uzate, în Timișoara!

De cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic. Majoritatea intervențiilor de desfundare a canalizării sunt determinate de nerespectarea regulilor elementare de utilizare a acesteia.

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător, dar şi depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, emisii urât mirositoare și coroziune mai rapidă. De asemenea, au influenţă negativă și asupra funcţionării staţiilor de epurare a apelor uzate şi pot duce la blocarea şi distrugerea sistemelor de canalizare.

“Așadar, NU se aruncă la toaletă sau în chiuveta de la bucătărie: uleiuri si grăsimi, resturi alimentare, şerveţele umede, betisoare de urechi, alte articole de igienă personală, resturi textile, deșeuri rezultate din construcții, ambalaje din carton sau plastic,  medicamente, vopsele sau alte substanţe chimice!”, atenționează specialiștii Aquatim, duminică 22 ianuarie 2023.

Comentarii

comentarii