Acasă Politica Un primar de nota 3. Vicepreşedintele USR Timiş spune că Robu este...

Un primar de nota 3. Vicepreşedintele USR Timiş spune că Robu este total diferit de Bolojan

1261
DISTRIBUIȚI

Un USR-ist din Piteşti, mutat în Timişoara din anul 2009, îi acordă primarului Nicolae Robu nota 3 pentru felul în care administrează oraşul.

Este vorba despre Alexandru Vărzaru, vicepreşedinte USR Timiş, atras mai mult de politici europene, care însă spune că partidul său se pregăteşte să câştige totul: europarlamentare, prezidenţiale, localele din 2020 şi parlamentarele de anul viitor. Deşi acum se opun (aproape) oricărui proiect iniţiat de Nicolae Robu, USR-iştii nu ştiu prea bine ce vor face dacă vor ajunge ei la cârma primăriei Timişoara, ci îi anunţă pe bănăţeni că vor miza pe dialog şi pe echipă.

“Cu primarul Timişoarei (Nicolae Robu, n.r.) nu suntem în cea mai bună relaţie, din păcate nu prea avem cu cine să discutăm. Vrem să schimbăm ţara, dar şi felul în care administraţiile locale funcţionează. Primarul local are chiar un contra exemplu în partidul său, primarul Bolojan de la Oradea, care are un stil totalmente diferit. E clar că vrem să câştigăm administraţia locală în 2020”, a declarat Vărzaru în conferinţa de presă de vineri, 22 februarie.

El a mai afirmat că Timişoara este mult sub potenţial şi (doar) USR-iştii (alături de PLUS, desigur!) îi vor ridica pe bănăţeni – educaţi, totuşi, în tradiţia şi obiceiurile unui imperiu (austriac), din care nu lipseşte multul bun simţ şi pragmatismul, nu doar lozincile zgomotoase de campanie, care distrug totul în jurul lor – acolo unde li se cuvine a fi.

“Eu sunt piteştean, am venit în Timişoara în 2009 şi atunci Timişoara era peste Cluj. Astăzi, Timişoara e mult sub potenţial, să vedem cum arată oraşul acesta, care a fost situaţia cu gunoaiele, cu zăpada. Se poate mai mult, cu ceea ce vom veni noi în 2020 pentru primărie. Vom veni în primul rând cu o echipă şi cu un proiect. Nu vom veni cu un om care el ştie totul, el face totul, ci cu o echipă. Trebuie să schimbăm felul în care se face politică în Timişoara. Obiectivul nostru este foarte clar, să câştigăm primăria în 2020 şi să administrăm oraşul împreună cu cetăţenii. Să nu venim cu idei că dacă cineva ne critică este rău intenţionat, e plătit de cineva. Democraţia nu înseamnă că votezi pe cineva şi 4 ani acel om face ce vrea. (…).

Cu toţii suntem frustraţi de ceea ce se întâmplă acum în Timişoara”, a explicat Vărzaru.

La întrebarea presei “Ce notă daţi primarului?”, acesta a răspuns din puşcă: “Nota trei . Eu ţin foarte mult la potenţial, Timişoara poate mult mai mult”.

A mai urmat o întrebare: ce vor face USR-PLUS, dacă aşa cum proiectele lui Nicolae Robu sunt mereu contestate, vor fi şi ale lor blocate şi contestate. Răspunsul a fost evaziv.

“Noi vom încerca să avem un dialog cu toţi factorii relevanţi în administraţia locală. Dialogul este foarte important”, a conchis vorbitorul.

Comentarii

comentarii