Acasă Actualitate Un sfert de secol de la înființarea Centrului de abilitare Speranţa –...

Un sfert de secol de la înființarea Centrului de abilitare Speranţa – Crae Speranţa Timișoara

DISTRIBUIȚI

Momente de emoţie cu prilejul aniversării, vineri, a unui sfert de secol a Centrului de abilitare Speranţa, actualmente Crae Speranţa Timișoara și momente de recunoştinţă faţă de cei care au sprijinit înfiinţarea obiectivului – Elaine Johansson, Lars Bolander, Victor Wahlstrom, Shirley şi Dick Hoare.

De asemenea, cei prezenți au avut numai vorbe de apreciere pentru autorităţile române care au preluat finanţarea centrului şi l-au sprijinit şi dezvoltat: Inspectoratul Şcolar Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Educaţiei, Primăria Timişoara. De asemenea, au fost felicitați angajații centrului și toți profesioniştii care cu dedicaţie şi pricepere au schimbat viaţa a mii de copii în aceşti 25 ani. “Multe şi sincere felicitări, Elena Petric, pentru puterea de a trece peste momentele grele, pentru găsirea soluţiilor pentru a asigura continuitatea serviciilor. La mulţi ani, Centrului Speranţa, copiilor, părinţilor, personalului şi prietenilor lui!”, a fost mesajul lui Laila Onu, directorul Fundației Pentru Voi Timișoara.
“Îmi aduc aminte de entuziasmul anului 90, când am pornit, cu un grup mic de părinţi şi profesionişti, să promovăm incluziunea şcolară a copiilor cu dizabilităţi intelectuale în România. Am găsit sprijin în Suedia şi în Marea Britanie, la organizaţiile părinţilor cu copii cu dizabilităţi de acolo: FUB Suedia şi East Surrey Mencap. Timp de 3 ani, centrul a funcţionat exclusiv cu finanţare suedeză şi a demonstrat că şi în România, copiii cu dizabilităţi intelectuale pot învaţă în şcolile de masă, dacă beneficiază de suportul adecvat. Şi asta se întâmpla în 1992, când am pornit cu 100 de copii cu dizabilităţi integraţi”, a explicat Laila Onu.

 

Comentarii

comentarii