Acasă Actualitate Un singur manager pentru sănătatea Timişoarei

Un singur manager pentru sănătatea Timişoarei

354
DISTRIBUIȚI

“Eu aş angaja un manager serios, iar la cele patru spitale aş păstra directori medicali. Nu am nevoie să angajez decât un manager adevărat”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian
Direcţie de sănătate la nivel local, cu un singur angajat – managerul. Asta propune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian în ceea ce priveşte oraşul Timişoara.

Patru spitale vor fi administrate loco, Ministerul Sănătăţii urmând a-şi lua mâna de pe ele… De la 1 iulie vor trece sub umbrela primăriei Spitalul Louis Ţurcanu, Municipalul, Victor Babeş şi Maternitatea Odobescu. “Cele 4 spitale se află, din punctul de vedere al clădirilor şi administrativ, în proprietatea primăriei, de mulţi ani. Acum se transferă decizia de a numi manageri. Fiecare comunitate locală are dreptul la sănătatea pe care şi-o poate permite. În opinia mea, această descentralizare reprezintă o mare oportunitate atât pentru cetăţenii Timişoarei, cât şi pentru spitale. Problema cea mai mare a spitalelor în România este managementul. E imperios necesar ca primăria să organizeze un management unitar, sub forma acestei direcţii de sănătate a primăriei. Înseamnă un director de direcţie, pe care ne dorim să fie selectat în ceea ce priveşte abilităţile de management. Eu aş angaja un manager serios şi la cele patru spitale aş păstra directori medicali. Nu am nevoie să angajez decât un manager adevărat. Nu numai că nu avem nevoie de personal în plus, decât de un manager, dar putem să şi reducem personalul. Putem să vorbim de o flexibilizare extraordinară a acestor spitale. Pentru asta ai nevoie de un manager. Avem câteva propuneri, care s-au discutat în principiu în interiorul PNL”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.

“Avem specialişti cu competenţe în acest domeniu”
Peneliştii au oameni, la ei în partid, care se pricep la sănătate şi s-au purtat discuţii în partid pe tema creării acestei direcţii de sănătate. “În ceea ce priveşte crearea direcţiei de sănătate, am avut discuţii cu oameni care au competenţe în acest domeniu. Avem un colectiv care ne va propune un draft de organigramă pentru această direcţie. Avem specialişti cu competenţe în acest domeniu”, a declarat consilierul local Petru Ehegartner, preşedintele PNL Timişoara.

 

Comentarii

comentarii