Acasă Cultura Unde e secretul nemuririi? Super-lansare: Ouăle lui Tarzan

Unde e secretul nemuririi? Super-lansare: Ouăle lui Tarzan

551
DISTRIBUIȚI

Luna mai are încă un start cinematic de dat și anume lansarea noului sezon KineDok, în prezența lui Alexandru Solomon, unul dintre cei mai prolifici regizori de filme documentare românești!

Programul de filme documentare începe pe teme sociale și de drepturile omului cu Ouăle lui Tarzan, unde captivitatea animală și cea umană se intersectează într-un institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat în anii ’20 pentru a descoperi secretul nemuririi.

“Nu pleca înainte de Q&A fiindcă stăm la discuții cu regizorul filmului, cunoscut pentru documentare ca ”Război pe calea undelor”, Marele jaf comunist și Kapitalism – Rețeta noastră secretă”, îndeamnă organizatorii.

Ouăle lui Tarzan: regia: Alexandru Solomon, producție: România, durată: 105 min.

Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ’20.

Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.

Premii și Festivaluri:
Premiile Academiei Europene de Film – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Karlovy Vary – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Stockholm – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Trieste – Cel mai bun documentar (nominalizat).

Comentarii

comentarii