Acasă Economic Unde sunt amplasate camerele video ale CNADNR, pentru controlul rovinietei, în Timiș,...

Unde sunt amplasate camerele video ale CNADNR, pentru controlul rovinietei, în Timiș, Arad și Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

rovinieta-640x480Șoferii care circula cu autoturismele pe rețeaua de drumuri naționale a României fără să plătească rovinieta sunt depistați, în principal, prin intermediul camerelor de supraveghere instalate de către Compania Naționala de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Controlul se mai face, de asemenea, și prin intermediul unor puncte mobile sau cu ajutorul personalului autorizat în acest sens. Șoferii care nu achită rovinieta sunt pasibili de amenzi ce ajung pana la 4500 de lei. Tariful de utilizare (rovinieta) oferă șoferilor dreptul de a circula, pe o perioadă de timp determinată, pe rețeaua de drumuri naționale a României. În intervalul decembrie 2014 – ianuarie 2015 au fost amplasate 33 de noi puncte fixe de control, în acest fel dublându-se, practic, numărul camerelor video de supraveghere. AvocatNet.ro a cerut CNADNR o listă cu amplasarea tuturor camerelor video. Conform documentului cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul National 1 (Timișul de Sus, Sebeș, Vâlcele, Sercaia, Osorhei, Bărcănești/Românești), Drumul Național 2 (Iacobești, Nicolae Bălcescu, Motca, Mărăcineni), Drumul National 6 (Sânnicolau Mare, Coșoveni, Mehadia, Drăgănești Vlasca) și Drumul Național 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureș, Gîrleni, Călugăreni). Singurele camere de supraveghere poziționate pe autostrăzi sunt cele de la Petrești (A1), Glina, Fetești (A2), Gilău și Snagov (A3).
În Timiș cele trei camere video sunt amplasate la Jebel – DN59, Sânnicolau Mare – DN6, Orțișoara – DN69. În Arad sunt amplasate două camere fixe la Nădlac – DN7 și Arad – DN79. Tor două camere fixe sunt amplasate și în Caraș Severin la Mehadia – DN6 și Soceni – DN58.
CNADNR a anunțat că până la sfârșitul anului 2015 vor mai fi puse în funcțiune încă opt puncte fixe de control. De asemenea, controlul rovinietelor se mai face și cu ajutorul a 14 camere video mobile, care sunt împărțite între cele șapte Direcții Regionale de Drumuri și Poduri din subordinea CNADNR. Punctele mobile sunt amplasate, în general, pe sectoarele de drumuri naționale pe care nu exista puncte fixe de control.
Valabilitatea rovinietelor poate fi verificată și prin personalul împuternicit al Inspectoratului General al Politiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și al CNADNR (în punctele de trecere a frontierelor).

Comentarii

comentarii