Acasă Cultura Unitate în diversitate! De Ziua Europei, ISJ Timiș coordonează o amplă activitate...

Unitate în diversitate! De Ziua Europei, ISJ Timiș coordonează o amplă activitate cultural-artistică multietnică

DISTRIBUIȚI

Activitățile cu care Inspectoratul Școlar Județean Timiș contribuie la manifestările dedicate Zilei Europei acoperă o paletă largă de domenii și tipuri de activități.

Prof. Hogea Nicolae Cosmin, inspector șef adjunct al ISJ Timiș, a explicat că, în data de 8 mai 2023, elevii timișeni participă la Crosul Europei, îndrumați fiind de către colegii profesori de Educație fizică și sport, coordonați de inspectorul de specialitate. În aceeași zi, Palatul Copiilor Timișoara va oferi, simultan, un cuprinzător program artistic și va fi prezent cu standuri la care se vor desfășura ateliere interactive out-door.

O bună parte din voluntarii care vor sprijini organizarea și desfășurarea evenimentului sunt elevi ai școlilor timișene și membri ai Asociației Elevilor din Timiș.

În data de 9 mai 2023, sub motto-ul Uniunii Europene – ”Unitate în diversitate” – Inspectoratul Școlar Județean Timiș coordonează o amplă activitate cultural-artistică, cu caracter multietnic, inspirat din istoria multietnică a județului. Activitatea va începe cu o paradă a portului popular românesc și al comunităților etnice și va continua cu momente artistice oferite de:

Corul pe voci egale al Liceului de Artă ”Ion Vidu” Timișoara

Ansamblul ”Hora Timișului”, soliști și Orchestra populară a Palatului Copiilor Timișoara

Ansamblul ”Die lustigen Lenauschüler” al Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau”  Timișoara

Grup vocal – muzică tradițională sârbească de la Liceul Teoretic ”Dositei Obradovici” Timișoara

Ansamblul de dansuri tradiționale bulgărești ” Račenitza”  de la Liceul Teoretic ”Sfinții Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi, alături de corul de copii “ Detsći kor “ – Zvanče din partea Uniunii Bulgare din Banat-România

Ansamblul ”Veselii Ditociche” de la Școala Gimnazială Știuca

Grupul ”Bokréta” al Liceului Teoretic ”Bartok Bela” Timișoara

Ansamblul de dansuri tradiționale rrome ”Șucar san Șucar” de la Școala Gimnazială Comloșu Mare

Ansamblul folcloric ”Voitegeana” al Școlii Gimnaziale Voiteg.

 

 

Comentarii

comentarii