Acasă Actualitate Universitatea de Vest din Timișoara, clasată în ediția Nature Index 2023

Universitatea de Vest din Timișoara, clasată în ediția Nature Index 2023

DISTRIBUIȚI

În ediția ce corespunde perioadei septembrie 2022 – septembrie 2023 a Nature Index, UVT se situează pe poziția a a doua în rândul celor mai prestigioase universități din România pentru domeniul Fizică (Physical Sciences).

În această ediție, domeniul Fizică cuprinde un total de nouă instituții universitare din România. Clasamentul vizează numărul de publicații (research output) aferente domeniului, UVT având 72 de publicații (poziția a doua) în perioada evaluată, cu o cotă de 2.86 (poziția 2). De remarcat este că din aceste publicații, 99,19% au fost realizate cu parteneri internaționali (din 486 de instituții), restul fiind cu parteneri din țară (din 6 instituții).

 Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara cuprinde un grup de cercetători din domeniul fizicii cu rezultate remarcabile, atât în procesul de învățământ, cât și în proiectele de cercetare. Clasarea UVT pe a doua poziție la nivel național în acest domeniu, conform ranking-ului Nature Index (2023), este o nouă confirmare a prestației cercetărilor fizicieni, pe care îi felicit în numele comunității UVT și al meu personal și îi încurajez să identifice căile cele mai practice de motivare a tinerilor studenți și absolvenți, pentru a se alătura proiectelor de cercetare pe care le au în desfășurare sau pe care le vor iniția.”

Comentarii

comentarii