Acasă Actualitate Urgie peste Timişoara! Subpasaje şi subsoluri inundate, o stradă s-a surpat, iar...

Urgie peste Timişoara! Subpasaje şi subsoluri inundate, o stradă s-a surpat, iar semafoarele de pe Mihai Viteazu au încetat să funcţioneze

DISTRIBUIȚI

IMG 20140515 075048

Timişoara a simţit cu vârf şi îndesat codul galben, care s-a tranformat în avertizare hidrologică cod portocaliu. Mai multe străzi au fost pur şi simplu inundate de la ploaia care încă nu conteneşte, iar trecerea pe sub pasajul Jiul a fost, ca de obicei, foarte grea.

Au rămas maşini blocate în apa care s-a adunat sub pasaj, iar astăzi, de dimineaţă, încă se vedeau urmele chinului şoferilor – noroi şi crengi rupte erau pe marginea pasajului. În plus, unele semafoare din oraş nu mergeau, cum este cel de pe Mihai Viteazu, unde şoferii aplicau legea bunului-simţ. Şi culmea, funcţiona. 

Bilanţul furtunii în Timişoara: 14 drumuri inundate, subsoluri pline de apă

În cursul nopţii de 14 spre 15.05.2014, la nivelul municipiului Timişoara, au fost înregistrate 56 solicitări la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, la care s-a intervenit punctual, în funcţie de natura urgenţei şi de disponibilitatea forţelor. Cele mai afectate zone au fost partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate. În cursull nopţii, viaductul Popa Şapcă, viaductul Gheorghe Lazăr şi pasajul Jiul au fost inundate şi impracticabile, blocându-se circulaţia rutieră; două persoane au fost blocate în maşini, în zone inundate. Pe Calea Buziaşului din municipiul Timişoara, într-o zonă cu şantier în lucru, s-a surpat o stradă, 14 drumuri inundate, impracticabile; 23 de subsoluri inundate la blocuri de locuit şi case particulare; o mansardă inundată la un bloc de locuit. Au fost inundaţii la spitalul de copii ,,Louis Ţurcanu”, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara şi la Spitalul de Oncologie Timişoara. De asemenea, au fost inundate şi două centre comerciale. Pentru a interveni operativ, pompierii militari şi-au suplimentat forţele chemând în sprijin cadre din turele libere şi colegi de la Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Buziaş. Astfel, în municipiul Timişoara au acţionat 82 pompieri profesionişti cu 24 utilaje de intervenţie (autospeciale, motopompe şi electropompe). În paralel, pompierii voluntari din cadrul SALVO Timişoara au intervenit punctual, în zonele mai puţin afectate, iar reprezentanţii AQUATIM au acţionat pentru scoaterea apei din subsolurile inundate. Serviciul de Poliţie Rutieră Timiş a avut 12 echipaje în teren, care au intervenit pentru decongestionarea traficului în zonele blocate.

 

Comentarii

comentarii