Acasă Actualitate USAB îşi hărţuieşte tinerii cercetători?

USAB îşi hărţuieşte tinerii cercetători?

DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului se întâmplă mai multe lucruri cel puţin ciudate, unele rămân în circuitul intern, dar altele trec dincolo de zidurile cetăţii academice, aşa cum este cazul şefei de lucrări Monica Cecilia Hărmănescu.

Absolventă a două facultăţi ale USAB, Monica Hărmănescu a devenit cadru universitar al aceleiaşi USAB, iar în urmă cu cinci ani i s-au repartizat pe hârtie disciplinele pentru care avea calificarea să predea, numai că … acelea au fost atribuite altor persoane despre a căror pregătire corespunzătoare sau nu, nu discutăm. Tânăra şefă de lucrări a sesizat forurile USAB, a deranjat şi a devenit “ţinta” sistemului. Se întâmpla în mandatului fostului rector Paul Pârşan.

Au urmat procese, abuzuri, iar în prezent, Monica Hărmănescu, deşi există sentinţe definitive judecătoreşti (Curtea de Apel Timişoara) în favoarea sa, nu ştie eact care îi este statutul: mai este cadru didactic universitar? Conducerea USAB se contrazice în decizii, iar tânăra cercetătoare de succes, în loc să fie lăsată, ba chiar stimulată de stafful USAB să-şi continue munca didactică şi de cercetare, este mingea de ping-pong a conducerii USAB, dincolo de care se zăreşte hărţuirea.

Redăm cele relatate de şefa de lucrări Monica Hărmănescu:

“În ciuda faptului că mai au două sentinţe judecătoreşti definitive pe care nu le-au pus încă în aplicare în totalitatea (în dosarele 3979/30/2014 şi 2927/30/2015), ca să pot să lucrez legal în universitate, responsabilii din Conducerea Agronomiei timişorene au reuşit să-şi vadă din nou visul cu ochii: mi-au desfăcut pentru a doua oară contractul de muncă prin hotărârea Senatului universitar şi decizia rectorului din ianuarie 2018, deşi au interdicţie să modifice statul de funcţii în timpul anului universitar (L.E.N. nr.1/2011 în vigoare).

Acum suntem deja în luna mai din semestrul II (2017/2018), iar responsabilii din Conducerea Agronomiei timişorene nu s-au hotărât încă ce anume au votat în ianuarie 2018. Astfel:

– mi-au spart biroul în maxim 48 de ore de la emiterea deciziei rectorului/ianuarie 2018 privind desfacerea contractului meu de muncă, înainte să apuc să predau nota de lichidare primită de la Direcţia de Resurse Umane, semn că nu mă mai consideră angajată a universităţii;

– mă declară în continuare şef lucrări titular în statul de funcţii (2017/2018), chiar cu ore de predare şi în semestrul în curs, semn că mă consideră angajată a universităţii;

– deşi mă declară în statul de funcţii (2017/2018) că predau ca şef lucrări titular şi în semestrul II, conform orarului intră la ore un alt cadru didactic, semn că nu mă mai consideră angajată a universităţii;

– caută de urgenţă o soluţie să-mi interzică să mai intru în incinta universităţii, semn că nu mă mai consideră angajată a universităţii;

– nu mi-au plătit nici după 3 luni de la decizia rectorului/ ianuarie 2018 (privind desfacerea contractului meu de muncă) datoriile pe care le au faţă de mine – cv. sumei totale pentru sporul de doctorat din anii precedenţi, câştigată în Instanţă prin sentinţă definitivă, semn că mă considera angajată a universităţii;

– refuză în continuare să-mi elibereze o copie după statul de funcţii (2017/2018) al universităţii cu situaţia actualizată a postului pe care l-am ocupat anterior datei de 26 ianuarie 2018, semn că ….. hm!!! …. ce semn o fi?

Şi totuşi, întreb şi eu, în viziunea dumnealor, raportat la documentele în vigoare şi a celor asumate de dumnealor, eu sunt sau nu angajată a universităţii?

Dacă nu mă mai consideră angajată a universităţii, în baza căror norme legale în vigoare îmi refuză responsabilii din Conducerea Agronomiei timişorene dreptul de a dispune de cv. sumei totale pentru sporul de doctorat de care am fost privată ani la rând, sumă pe care am câştigat-o în Instanţă prin sentinţa rămasă definitivă la Curtea de Apel Timiş?”.

Comentarii

comentarii