Acasă Politica USR îi cere primarului Nicolae Robu parcări supraetajate. Edilul susţine că ideea...

USR îi cere primarului Nicolae Robu parcări supraetajate. Edilul susţine că ideea îi aparţine

837
DISTRIBUIȚI

USR continuă să-i amintească primarului Nicolae Robu că Timişoara nu are suficiente locuri de parcare şi îi cere să ţină cont de proiectul pe care i l-a înaintat de mai mult timp.

Edilul a subliniat de mai multe ori că ideea îi aparţine, că şi el doreşte acest lucru, dar că au existat probleme de proprietate, acordul riveranilor etc.

“Am trimis încă de la sfârșitul anului trecut o scrisoare oficială către primărie, iar acest proiect e doar unul dintre cele prezentate. Sperăm ca domnul Nicolae Robu să țină cont de ideile pe care i le-am trimis, idei pentru o Timișoara modernă, în care să vrei să trăiești”, spun USR-iştii timişeni.

USR Timișoara propune parcări supraetajate pentru rezolvarea acestei probleme.

“Nu este un mister pentru nimeni faptul că de multe ori ne învârtim inutil în trafic, încercând să găsim un loc de parcare. Mașinile care pierd câte jumătate de oră pentru a găsi un loc acceptabil de parcare înseamnă mai multă poluare, mai multă aglomerație și mai mulți nervi pentru Timișoreni. În tot orașul găsim mașini parcate neregulamentar, pe trotuare sau spații verzi. De asemenea, avem sute de străzi devenite veritabile parcări, cu autovehicule ce flanchează uniform ambele laturi ale drumului. Primăria domnului Robu trebuie să ia măsuri pentru decongestionarea străzilor și trotuarelor. Primăria trebuie să ofere soluții pentru sutele de mii de autovehicule care circulă zilnic prin Timișoara. În contextul actual nici pietonii, nici bicicliștii și nici șoferii nu sunt mulțumiți”, detaliază USR-iştii.

Propunerea USR prevede parcări supraetajate (subterane), cu spații verzi și locuri de joacă amenajate la nivelul superior, urmărindu-se atât creșterea numărului locurilor de parcare cât și a spațiilor de recreere destinate copiilor, tinerilor şi adulților. “Aceste construcții vor avea un foarte mare impact asupra cartierelor pe care le deservesc, pentru calitatea vieții tuturor locatarilor”, conchis USR-iştii timişoreni.

De curând, primarul îşi exprima surprinderea că în zona Giroc, blocatarii erau nemulţumiţi de astfel de parcări, care le-ar crea poluare mai mare, atât olfactivă, cât şi fonică.

Comentarii

comentarii