Acasă Actualitate USR Timiş demontează acuzaţiile primarului Nicolae Robu, chiar cu date dintr-un raport...

USR Timiş demontează acuzaţiile primarului Nicolae Robu, chiar cu date dintr-un raport oficial al Primăriei Timișoara

1376
DISTRIBUIȚI

USR Timiş analizează declaraţiile primarului Timişoarei la „dotarea” oraşului cu noi copaci, dar şi un raport al Direcţiei Mediu al municipalităţii. Şi la o simplă citire a datelor poţi vedea că ceva, undeva, nu se leagă. Edilul-şef, în conferinţele de presă, se laudă că ar fi plantat câte zece pomi pentru fiecare tăiat. Uniunea Salvaţi România arată că e departe de a fi astfel.

„Adevărul iar e de găsit în altă parte decât în cuvintele dlui. Robu. Nu, Primăria Timișoara nu plantează de zece ori mai mulți copaci. Scrie chiar în Raportului Primarului. Conform Direcției de Mediu, între 2013 și 2019, s-au defrișat 16.865 arbori și s-au plantat pe zonele verzi ori s-au repartizat asociațiilor de proprietari/locatari 23.372 arbori”, conform USR Timiş.

Reprezentanţii partidului spun că dacă ar fi fost să luăm pe bune spusele liderului administraţiei locale, acum am fi avut o adevărată pădure în oraş.

„Dacă era să ne luăm după calculul domnului Robu, în Timișoara trebuia să avem 160.000 copaci nou plantați în cei 8 ani de domnie a sa. Dar sunt doar 23.372. Atât! Într-un oraș în care suprafața de spațiu verde pe care-l are fiecare locuitor a scăzut constant în acești ani. Gestionarea spațiilor verzi din Timișoara are urgent nevoie de profesionalism. Și de adevăr”, mai anunţă cei de la USR Timiş.

Comentarii

comentarii