Acasă Actualitate UVT dă mâna cu universitățile din Italia și Belgia pentru a crește...

UVT dă mâna cu universitățile din Italia și Belgia pentru a crește performanța cercetării științifice

605
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest  din Timișoara a câștigat un proiect european în valoare totală de 900.000 de euro, având drept parteneri Universitatea Milan-Bicocca (Italia) și Universitatea din Ghent (Belgia), iar UVT este lider de activități.

Scopul general este de crește performanța științifică și capacitatea de management al cercetării din UVT, prin înfrățirea unei echipe de cercetare în psihologie de la UVT, coordonată de prof.univ.dr. Florin Alin Sava, cu două echipe cu performanțe științifice de vârf de la universitățile partenere.

Acest lucru vine ca o recunoaștere a performanțelor științifice obținute de cercetătorii timișoreni, interesați să investigheze mecanismele cognitive prin care anumite persoane ajung să manifeste o vulnerabilitate emoțională ridicată. Pe lângă proiectele comune de cercetare ce vor fi derulate pe parcursul celor trei ani, vor exista numeroase schimburi de experiență și stagii de formare disponibile pentru cercetători.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani de zile, până în septembrie 2023. Lansarea proiectului a avut loc online, în prezența reprezentanților de la cele trei universități partenere, respectiv a unui reprezentant din partea Comisiei Europene.  Acest proiect de tip Twinning este finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare HORIZON 2020, susținut de Uniunea Europeană.

Comentarii

comentarii