Acasă Actualitate UVVG organizează Şcoala de vară „Informatica la Castel”

UVVG organizează Şcoala de vară „Informatica la Castel”

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” organizează, în perioada 6-11 septembrie 2010, la Castelul Macea, proprietate a Universităţii, Şcoala de Vară „Informatica la Castel” care cuprinde seminarul Linux şi Medii Virtuale de Instruire – Ediţia a VII-a.
Şcoala de vară este dedicată sistemului de operare Linux, utilizării sale în învăţământ şi mediilor de instruire pe platforme open-source.
Încă din 2005, seminarul a celebrat ziua mondială a libertăţii în programare, Software Freedom Day. În acest an seminarul este inclus ca o componentă a Şcolii de vară, urmărind prin tematica şi modul de organizare să stimuleze creativitatea în informatică.
Temele propuse spre dezbatere includ: Utilizarea platformelor Linux în învăţământ; Medii virtuale de instruire (studii, evoluţie, exemple, experimente, comparaţii, localizări); Jocurile în reţea, ca instrument educativ; Tehnologiile Web 2.0 în activitatea didactică; Inovare şi creativitate în instruire.
      La Şcoala de Vară „Informatica la Castel” vor participa profesori, cercetători, specialişti, studenţi şi alte persoane interesate de aceste tematici. Potenţialii autori sunt invitaţi să trimită lucrări originale, nepublicate în altă parte, descriind rezultate teoretice şi practice obţinute, precum şi soluţiile adoptate.
     Devenit deja o tradiţie a Facultăţii de Informatică, Concursul Naţional ProInfo 2010 se doreşte să reunească eforturile grupului entuziast de studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu specialişti de marcă ai domeniului, precum Mihai Jalobeanu, Dragoş Acostăchioaie, Sabin Buraga, Carmen Holotescu, alături de profesori, didacticieni, studenţi şi elevi din universităţile şi liceele din întreaga ţară.
„Unul dintre principale obiective ale concursului este stimularea creativităţii elevilor şi studenţilor prin accesul la sursele programelor, urmărind coagularea unei mişcări de promovare a Linuxului şi a programelor publice disponibile cu sursele lor. Din experienţa ediţiilor anterioare suntem convinşi că şi în acest an juriul va avea o misiune dificilă în evaluarea şi premierea celor mai bune proiecte. Ne dorim ca prin participarea elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice din întreaga ţară, să promovam Aradul ca centru de performanţă în educaţie, atât la nivel preuniversitar cât şi universitar”, a precizat prof. univ. dr. Iovan Marţian, prorector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Comentarii

comentarii