Acasă Actualitate Vaccinul anti-coronavirus Johnson&Johnson va fi administrat, în primă fază, de medicii de...

Vaccinul anti-coronavirus Johnson&Johnson va fi administrat, în primă fază, de medicii de familie și de echipele mobile. La centrul regional de depozitare din Timișoara sosesc cele mai puține doze

393
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 28 aprilie, o nouă tranșă de 48.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson a ajuns în România. Acesta este primul vaccin administrat într-o singură doză care ajunge și în România. Momentan, dozele ajunse miercuri în țară vor fi depozitate la centrul de stocare de la Institutul „Cantacuzino” din București, acolo unde încă se află și cele sosite în prima tranșă.

Pe 14 aprilie, România a recepționat 60.000 de astfel de doze. Acestea vor fi folosite pentru vaccinarea la medicul de familie și prin centrele mobile de vaccinare, începând cu data de 4 mai. În primă fază, vor fi distribuite 57.500 de doze către centrele regionale de depozitare, după cum urmează: cele din Brașov, Cluj, Constanța, Craiova și Iași vor primi câte 10.000 de doze, în timp ce cel din Timișoara, doar 7.500.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Comentarii

comentarii