Acasă Actualitate VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță, pentru victimele violenței domestice...

VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță, pentru victimele violenței domestice în Timiș

477
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș implementează proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, în calitate de partener local.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice, prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate, care va cuprinde 42 de locuințe protejate, precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinete de consiliere vocațională.

DGASPC Timiș va înființa o locuință protejată în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale destinate victimelor violenței domestice care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă;

De asemenea, DGASPC Timiș are rol în proiect creșterea nivelului de integrare socio-profesională a victimelor violenței domestice prin furnizarea de servicii specializate: consiliere psihologică și juridică, servicii de asistență socială, precum și de consiliere vocațională care să le sprijine în vederea integrării pe piața muncii și reintegrării sociale.

Scopul serviciului social “Locuință protejată” este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului. Proiectul are o durata de 48 de luni.

Comentarii

comentarii