Acasă Actualitate Verde pentru Biciclete va primi diploma de excelență în domeniul regenerării urbane...

Verde pentru Biciclete va primi diploma de excelență în domeniul regenerării urbane prin inițiative private

383
DISTRIBUIȚI

 Registrul Urbaniștilor din România- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest a decis ca să decerneze cea de-a doua diploma de excelență în domeniul regenerării urbane, făcute prin inițiative private Fundației Bega – domnului Emil Cristescu pentru campania “Verde pentru Biciclete”. 

“Motivul pentru care a luat naștere ideea decernării diplomelor de excelență în domeniul regenerării urbane este acela că într-un oraș, cei mai importanți sunt oamenii care lucrează pentru binele lui, oameni de cele mai multe ori anonimi, pe lângă care trecem pe stradă fără să știm că ei schimbă orașul și depun un efort mare în acest sens”, a declarat Dr. Arh. Radu Radoslav, reprezentantul Registrului Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. 

Această diplomă este acordată pentru implementarea conceptului “Verde pentru Biciclete”, campanie care contribuie la sănătatea orașului și a locuitorilor săi. Conform Dr. Arh. Radu Radoslav, este evident faptul că “Verde pentru Biciclete” este un fenomen care a luat amploare și care a devenit un element de identitate pentru Timișoara. Impactul campaniei derulate de-a lungul a doi ani de zile este vizibil în comunitate. “Verde pentru Biciclete” a organizat aproape lunar acţiuni destinate încurajării mersului pe bicicletă: 5 pedalări şi numărători ale biciclistilor din Timişoara, 8 ture cicliste bănăţene pe an, campanii de educaţie rutieră în școli, 5 concursuri de ciclism prin Timişoara şi în complexul turistic Arsenal Park. Bicicliştii su fost recompensați cu un mic dejun biciclist şi au petrecut impreună sărbatorile de iarnă, cu bradul şi renii “Verde pentru Biciclete” în 2009 și în 2010. Pe străzile din Timişoara se regăsesc peste 8.500 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”. 40 de politişti comunitari se folosesc de bicicletele donate de către Fundaţia Bega. Peste 6.000 de timişoreni au dat o semnătură pentru crearea de piste pentru biciclete în oraş şi îmbunătăţirea celor existente. În cadrul campaniei “Angajatori pe două roţi” au fost donate până acum peste 600 de biciclete angajaţilor unor companii locale şi naţionale. Împreună am inaugurat traseele nou marcate de la Pădurea Verde.
Decernarea diplomei de excelență în domeniul regenerării urbane de către Registrul Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest va avea loc duminică, 17 aprilie 2011, de la ora 10:00, pe Platforma Timco, la Casa „Verde pentru Biciclete”, în cadrul evenimentului Pedalarea de Primăvară.

Comentarii

comentarii