Acasă Eveniment Viața unui bărbat de 55 de ani, salvată de paramedicul MOTO al...

Viața unui bărbat de 55 de ani, salvată de paramedicul MOTO al ISU Timiș

DISTRIBUIȚI

Luni, 2 mai, ISU Timiș a fost anunțat că un bărbat de 55 de ani se află în stare de inconștiență în incinta unui atelier de mecanică auto din Timișoara. La fața locului a ajuns de îndată paramedicul de pe motocicleta SMURD. Victima se afla în stop cardio-respirator, fără semne vitale, și a avut nevoie de resuscitare. Intervenția promptă a paramedicului i-a salvat până la urmă viața.

„La sosirea echipajului MOTO SMURD victima se afla în stop cardio-respirator, inconștientă, fără semne vitale. Paramedicul MOTO S.M.U.R.D a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie concomitent cu administrarea de oxigen până la sosirea echipajului S.M.U.R.D tip C – Terapie Intensivă Mobilă. La sosirea echipajului S.M.U.R.D tip C, victima a fost predată acestora, iar după manevrele specifice acordate, pacientul a fost resuscitat, fiind mai apoi transportat către unitatea spitalicească pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia”, explică reprezentanții ISU Timiș.

Tot aceștia explică și cum cele câteva minute economisite prin intervenții cu echipajul moto se pot dovedi foarte eficiente:

„Felicitări tuturor colegilor (paramedic -moto SMURD, echipajului UTIM format din medic și asistent și pompierilor din cadrul ISU Timiș) care au răspuns rapid acestei situații de urgență, unde secundele au făcut diferența și o viață a fost salvată!

Fundația pentru SMURD, încă din 2011 a demarat programul național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție urbană capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave. Astfel, primele două motociclete au fost achiziționate pentru București, cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză. Mai apoi, în 2015, cu sprijinul LIDL România a continuat acest proiect, totalizând astăzi un număr de 19 motociclete SMURD la nivel național.

În Timișoara, timpul mediu de intervenție cu o motocicleta SMURD este de 3-5 minute, ceea ce face o diferență semnificativă în cazul unor urgențe majore, așa cum ar fi, de exemplu, stopul cardiorespirator, unde timpul mediu de răspuns al unei ambulanțe este de 8 minute și 42 de secunde”, mai scriu reprezentanții ISU Timiș într-o postare pe rețelele de socializare.

 

Comentarii

comentarii