Acasă Eveniment VIDEO. Cum „atacă” imigranții afgani tirurile în parcări private din Timiș

VIDEO. Cum „atacă” imigranții afgani tirurile în parcări private din Timiș

1570
DISTRIBUIȚI

Imigranții asiatici sau africani care ajung în vestul țării nu doresc, de obicei, decât să ajungă în alte state occidentale. De cele mai multe ori, fac asta cu ajutorul unei călăuze. În unele cazuri, aceștia sunt îndrumați către tiruri sau microbuze, în care să călătorească clandestin. Este și cazul unor afgani care, în noaptea de joi spre vineri, 12 spre 13 august, au „atacat” autocamioanele dintr-o parcare privată din Timiș. Este vorba despre AO Truck Stop Lugoj.

În imaginile surprinse de camerele video din zonă, se observă cum aceștia dau târcoale parcării pentru a găsi un loc ideal în care să ascundă, astfel încât să nu fie găsiți nici de șofer, nici de polițiștii de frontieră în timpul controlului de la vamă. Până la urmă, până să identifice o ascunzătoare, au fost observați de proprieterii parcării, care au apelat poliția. Un echipaj a venit la fața locului și i-a preluat, pentru ca după câteva ore să le dea drumul.

În ultima vreme, polițiștii de frontieră din vestul țării depistează tot mai des migranți ascunși în compartimentul de marfă. De exemplu, în numai 24 de ore, de marți până miercuri, 10 spre 11 august, la PTF Nădlac I și Nădlac II au fost observate, la controlul de frontieră, 20 de astfel de persoane, ascunse în compartimentele de marfă ale tirurilor. În acest caz, destinația vizată era Germania.

UPDATE: Cei care au intervenit au fost, de fapt, jandarmii. Un echipaj din Lugoj i-a preluat pe cei șapte cetățeni străini și i-a dus la gară, pentru a fi îmbarcați în trenuri către localitățile unde ar trebui să fie cazați.

„La ora 00.45 am fost solicitați să intervenim într-o parcare privată de pe Centura Lugojului. Proprietarul a raportat prezența mai multor cetățeni străini, migranți. La fața locului a fost trimis un echipaj de intervenție din municipiul Lugoj, care a preluat cetățenii străini, șapte la număr, toți purtători de certificate de înregistrare. Au fost preluați și îndrumați către centrele de cazare”, ne-a declarat Remus Mezinca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Comentarii

comentarii