Acasă Actualitate video – Paradisul de pe Bega – atracție irezistibilă pentru rățuștele sălbatice...

video – Paradisul de pe Bega – atracție irezistibilă pentru rățuștele sălbatice și iarna!

DISTRIBUIȚI

Lunca Begăi Ghiroda-Plop,i extraordinarul proiect de protecție a canalului Bega, propus de fundația Aquademica, se potrivește foarte bine cu realitatea și are un fundament puternic.

Drept dovadă este că micul paradis de pe Bega este iubit de înaripate chiar și iarna, fiindcă au locuri unde să se ascundă și găsesc și hrană din belșug. Lunca Begăi este situată în amonte de stația de tratare Bega, un loc ideal pentru păsări, broscuțe și alte creaturi ce îndrăgesc stufărișul. Totuși, după cum se vede păsările sălbatice pot fi oriunde pe Bega.

Pe această drăgălașă rățușcă sălbatică (foto) am descoperit-o, miercuri 19 ianuarie, pe Bega, aproape de zona centrală a Timișoarei, în zona fabricii Pasmatex. A ieșit din stufăriș și a început să caute hrană. Noi am reușit să o fotografiem și să o filmăm.

”Alături de o echipă de profesioniști entuziaști și iubitori ai naturii aducem această mică minune mai aproape de oameni, protejând-o în același timp.

Prin proiectul Aquademica Lunca naturală urbană Bega, câștigător al programului de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, vom carta speciile din zonă, vom evalua biodiversitatea și vom deschide drumul observatorilor din comunitate, profesioniști sau amatori, prin amenajarea unui punct de observare neinvaziv.

Observatorii de păsări profesioniști și amatori precum și iubitorii naturii vor putea să se bucure de această mică minune, observând de la distanță, dintr-un punct special amenajat”, este mesajul fundației Aquademica.

Comentarii

comentarii