Acasă Eveniment Vietnamezi ascunși într-un TIR cu pufuleți, descoperiți la Nădlac

Vietnamezi ascunși într-un TIR cu pufuleți, descoperiți la Nădlac

1456
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit nouă cetăţeni din Vietnam care încercau să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean român. În data de 10.08.2020, în jurul orei  02.50, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinaţie Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul autoutilitarei au descoperit nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți în compartimentul marfă

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii