Acasă Actualitate Viitorul României – Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice, în...

Viitorul României – Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice, în dezbatere, la Timișoara

759
DISTRIBUIȚI

În cadrul seriei de manifestări intitulate „Viitorul României” organizate de Marea Lojă Națională, luni 21 ianuarie, de la ora 17.00,  în Sala Multifuncțională a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara de pe bd. Pârvan nr. 2b, va avea loc conferința ”Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice”

Conferențiază prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, conf. univ. dr. Lia Lucia Epure, directorul cotidianului regional ZIUA de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Robert Reisz, prof.univ.dr. Sandu Herman și prof.univ.dr. Dejica Daniel Carțiș.

Moderator va fi prof.univ.dr. Marian Mocan, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul UPT.

Seria de conferințe va include unele teme precum: Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice. Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora. Care sunt formele de implicare în societate a elitelor? Cum pot fi acestea recunoscute și în ce formulă optimă își pot asuma rol activ în leadership-ul național? Importanța învățământului dual profesional în dezvoltarea României moderne. Dezvoltarea economica și trendul investițiilor generează pentru România nevoia unor centre de învățământ dual profesional conectate la realitățile și dinamica acestor procese. Care sunt exemplele de bune practici existente la nivel național și cum pot fi preluate astfel de repere funcționale în alte state membre UE?

Comentarii

comentarii