Acasă Eveniment Virgi Popescu, preşedintele „Spiru Haret” Timiş face grogy alianţa aflată la guvernare

Virgi Popescu, preşedintele „Spiru Haret” Timiş face grogy alianţa aflată la guvernare

371
DISTRIBUIȚI

“PSD şi PD-L sunt la fel de prăpădiţi, cu un plus pentru PD-L”

Aproximativ 100 de bugetari din Timişoara au pichetat miercuri dimineaţa sediile PSD şi PD-L. Cu pancarte şi şepci sindicaliştii afiliaţi la Sanitas, Sed Lex, Spiru Haret şi “P.P. Neveanu” au strigat împotriva actualei guvernări. Bugetarii sunt nemulţumiţi de Legea Unică de Salarizare, dar şi legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instuţii publice. Sindicaliştii sunt deranjaţi şi de cele 10 zile de concediu fără plată forţat, impus de guvernanţi.

Au aruncat ademocraţia la gunoi…

„Atât PSD cât şi PD-L sunt la fel de prăpădiţi. Poate un plus în această debandadă îl are PD-L prin intermediul lui Boc şi a lui Băsescu. Principala noastră nemulţumire este legea unică de salarizare, dar aici este vorba şi de asumarea răspunderii pentru legile educaţiei naţionale. Aceste legi nu au trecut prin Parlament datorită lui Boc şi Băsescu care au încălcat în acest fel cel mai elementar pincipiu democratic”, a declarat pentru Ziua de Vest, Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret” din învăţământul preuniversitar din Timiş. Nemulţumirile dascălilor sunt mai mari. Ele vizează şi disponibilizările în masă făcute în sistemul de învăţământ la începutul acestui an şcolar. Profesorii par să se fi săturat de veşnicele promisiuni rămase mereu neconcertizate şi se gândesc şi la o posibilă grevă grevă generală.

Boicotează prezidenţiale…

Protestul de miercuri, în care sediile politice ale celor două partide aflate la guvernare au fost pichetate în întreaga ţară, este doar începutul unui calendar amplu de proteste care se poate încheia cu o grevă generală pe timp nelimitat. Pe 5 octombrie, în întregul sistem bugetar va avea loc o grevă generală de o zi. Două zile mai târziu, va avea loc un miting de protest chiar de „Ziua Internaţională a Muncii Decente. Următoarea mişcare va fi pe 22 decembrie, când toţi bugetarii sunt sfătuiţi să boicoteze alegerile prezidenţiale. Boicotul va continua, dacă va fi cazul şi pentru turul II al alegerilor, programt pe 6 decembrie. „Solicităm de urgenţă renogecierea Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului bugetar, stoparea disponiobilizărilor în acest sector şi anularea concediului neplătit”, spune Radu Bilavu, preşedintele Sindicatului „PP Neveanu” din învăţământul preuniversitar timişean.

Comentarii

comentarii