Acasă Actualitate Vlad și Aida, olimpicii internaționali cu care se mândrește Timișoara, felicitați și...

Vlad și Aida, olimpicii internaționali cu care se mândrește Timișoara, felicitați și de primarul Dominic Fritz

DISTRIBUIȚI

Vlad Oros și Aida Mitroi, elevii timișoreni care au obținut rezultate foarte impresionante la olimpiadele internaționale, l-au vizitat pe primarul Dominic Fritz, care le-a oferit și felicitările de rigoare. Primarul a ținut să îi laude și pe rețelele de socializare pe aceștia: „Sunt doi dintre tinerii care ne fac mândri că sunt timișoreni”.

„Ambii, olimpici internaționali: Vlad a câștigat și în 2021 și în 2022 medalia de aur la olimpiada internațională de fizica și medalia de aur la olimpiada internațională de astronomie și astrofizică (și o medalie de argint la Olimpiada de Lingvistică – n.r.). Aida, singura fată din echipa României, a luat medalia de aur la Balcaniada de Matematică din iulie.

Ei sunt parte a potențialului incredibil pe care Timișoara îl are. Timișoara trebuie să fie oraș-magnet și oraș-suport pentru tinerii valoroși, așa cum sunt Vlad și Aida. Aida povestește la întâlnirea noastră la Primărie cum o atrag ideile frumoase din spatele matematicii și că a devenit apropiată de acest domeniu datorită profesoarei ei. Vlad îmi spune că vrea să afle cât mai multe despre cum funcționează lumea, de aceea s-a aplecat spre lucrurile tehnice. Este pasionat și de pian, compune muzică și lucrează foarte mult individual.

Mă impresionează cum acești tineri ating rezultate de aur prin perseverență, efort și pasiune într-un sistem educațional subfinanțat de decenii. Și cum efortul lor țese în jurul lor structuri de suport – părinți, profesori, directori de școli, colegi care îi sprijină să își atingă potențialul. Felicitări, Vlad și Aida! Sunteți o inspirație pentru noi toți”, scrie primarul în continuare.

Comentarii

comentarii