Acasă Actualitate Vom avea statuie ecvestră în piaţeta Modex

Vom avea statuie ecvestră în piaţeta Modex

654
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoarei este îngrijorată pentru proiectul de reabilitare a Pieţei Victoria, pentru că este în întârziere, proiectantul anunţând că nu s-a găsit niciun un specialist care să efectueze studiile geo.

“Sper să se treacă cât mai repede peste această dificultate şi să se găsească cât mai repede un specialist. Vom avea întâlniri mai dese, să văd şi soluţiile de detaliu propuse”, a anunţat primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de marţi 27.11.2018. Edilul a adăugat că în Piaţa Victoriei se vor înlocui toate utilităţile, iar cablurile aeriene vor dispărea.

Odată cu aceste lucrări se va transforma şi spaţiul din faţa magazinului Modex, de unde va dispărea parcarea şi se va amenaja o piaţetă după modelul celei dintre Catedrală şi Operă, unde va exista şi un soclu pentru o statuie ecvestră care nu se ştie, încă, ce personaj istoric va reprezenta, dar va fi, cu siguranţă, o figură de marcă a istoriei locului.

Pentru a veni în sprijinul celor care vor avea nevoie de locuri de parcare, primăria studiază zonele adiacente pentru parcări subterane: cea dintre cinema Studio/hotel Central şi muzeu, inclusiv pe sub Parcul Civic.

Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că nu se va face nimic fără a discuta în prealabil cu cei de la Monumente, care trebuie să dea avize, pentru a nu fi afectată infrastructura Castelului Huniade, lucru pentru care “doar specialiştii vor putea decide”, fiind vorba despre rezistenţa clădirii respective.

Comentarii

comentarii