Acasă Eveniment Vor să taie din despăgubirile acordate foştilor deţinuţi politici

Vor să taie din despăgubirile acordate foştilor deţinuţi politici

504
DISTRIBUIȚI

Alin Nica: “Vreau să întreb, dacă tot acest cor de vuvuzele pedeliste ar sta măcar o lună de zile în închisorile comuniste, le-ar fi de ajuns 10.000 de euro?”
Pe zi ce trece se mai taie câte ceva, încă un drept este retezat, fie al bugetarilor, fie al altor categorii. Pe zi ce trece mor oameni din cauza inundaţiilor, iar guvernul ridică nepăsător din umeri. Şi tot aşa s-a ajuns să se taie şi din meritul unor oameni care au suferit pe timpul comunismului. E vorba de foştii deţinuţii politici, oameni care ştiu cu vârf şi îndesat ce înseamnă suferinţa şi care acum, la vârsta când ar trebui să-şi plimbe nepoţii liniştiţi prin parc, au parte de o nouă limitare – cea a despăgurbirilor la care au dreptul…

“Statul român trebuie să recunoască aceste drepturi”
Alin Nica (PNL), unul dintre cei mai tineri primari din ţară, ce conduce localitatea Dudeştii Noi, este împotriva acestor limitări care se intenţionează a se face în ceea ce priveşte despăgubirile acordate deţinuţilor politici. “PNL a militat pentru recunoaşterea meritelor foştilor deţinuţi politici. Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă promovat de Guvernul Boc vrea să limiteze despăgubirile acordate de către instanţă la 10.000 de euro pentru supravieţuitor, 5.000 de euro pentru descendenţii de gradul 1 şi 2.500 de euro pentru rudele de gradul 2. Vreau să întreb, dacă tot acest cor de vuvuzele pedeliste ar sta măcar o lună de zile în închisorile comuniste, le-ar fi de ajuns 10.000 de euro? Statul român trebuie să recunoască aceste drepturi ale unor oameni care au suferit ani de zile, zeci de ani în lagărele comuniste. Ce putem cere de la nişte aşa-zişi oameni de dreapta care doar la nivel declarativ militează pentru astfel de valori… ei nu simt, au făcut la nivel declarativ… faptele trădează adevăratele lor intenţii”, spune Alin Nica.

Comentarii

comentarii