Acasă Actualitate Weekend cu cavaleri, domnițe, luptători și călăreți, la Festivalul Medieval Castel Huniade...

Weekend cu cavaleri, domnițe, luptători și călăreți, la Festivalul Medieval Castel Huniade din Timișoara

404
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de istorie glorioasă au avut la dispoziție un weekend de răsfăț, în Timișoara! Cavaleri și domnițe, luptători și călăreți, menestreli, meșteșugari, vizitatori și spectatori au fost prezenți atât vineri, cât și sâmbătă seara, dar și duminică, încă de dimineață, la Festivalul Medieval Castel Huniade.

Evenimentul se desfășoară cu fast timp de trei zile în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei. Spectatori de toate vârstele au participat la ineditul eveniment, care a încercat să reînvia și în acest an, atmosfera Evului Mediu.

În prima seară timișorenii au fost atrași de parada din centrul orașului cu cavaleri în armură și armăsari dichisiți cu podoabe și țesături, cu războinici nomazi, arcași și lăncieri destoinici, iar sâmbătă au fost readuse la viață taberele medievale. De asemenea, a avut loc o expoziție de spade și săbii, dar și primirea de către Iancu de Hunedoara a oaspeților de seamă care au luat parte la nunta nobilului Sebastian. Cu acest prilej, s-a desfășurat un turnir clasic în cinstea mirilor. Nobilul Sebastian s-a căsătorit cu domnița Raisa din cetatea Șimleului.

De asemenea, s-a desfășurat și o bătălie parodie: războinicii pedeștri în armură au format două armate care s-au luptat până când membrii uneia dintre ele au fost doborâți la pământ. A urmat turnirul cavalerilor: prezentarea celor șase cavaleri și proba de lance.

Duminică, ultima zi, a început dimineață cu antrenamenul echipei naționale de Historical Medieval Battle a României. A urmat călătorie și supraviețuire în sălbăticie în vremea veregilor, precum și prezentarea obiceiurilor de vânătoare în Evul Mediu, cu cercul vânătoresc Sfântul Hubert. Timișoara 1552 a avut o prezentare trilingvă.

”Festivalul Medieval al Castelului Huniade se transformă încet, încet într-o tradiție a Timișoarei, dar și a județului. A fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese”, este mesajul MNaB Timișoara.

Muzeul Național al Banatului, împreună cu Consiliul Județean Timiș, a organizat a III-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade, în perioada 16 – 18 iulie, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei. Aici spectatori de toate vârstele au fost invitați la ineditul eveniment, care a reînvia cu fast și strălucire timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu.

Accesul la Festivalul Medieval al Castelului Huniade s-a făcut pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 48 de ore, a fost suficient pentru accesul la spectacolele de la festival. Participarea a fost condiționată de respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare și purtarea măștilor.

Comentarii

comentarii