Acasă Eveniment Zaharia Ciucur, Şcoala de Meserii Timişoara: “Este foarte important modul în care...

Zaharia Ciucur, Şcoala de Meserii Timişoara: “Este foarte important modul în care consumi banii UE”

DISTRIBUIȚI

La sfârşitul lunii septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş avea înregistraţi 6.092 (3.170 de femei) de şomeri. Rata şomajului a scăzut la 1,8%, dar în realitate nu se ştie cu exactitate numărul şomerilor. Până la 200 de şomeri vor fi sprijiniţi

Pentru a veni în sprijinul lor, Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii (FSAM) Timişoara, în parteneriat cu AJOFM Timiş, cu sprijinul Uniunii Europene, va încerca să atragă într-un program de recalificare şi reangajare în muncă până la 200 de şomeri. De la începutul anului până în septembrie s-a reuşit recalificarea profesională pentru un număr de 84 de persoane (indicatorul propus, 120) în meseriile de comerciant (vânzător) mărfuri alimentare şi nealimentare, electrician, lucrător finisor pentru construcţii şi operator calculator. Numărul persoanelor care au beneficiat de consiliere-orientare pe piaţa muncii a fost de 160 (indicatorul propus, 150), iar numărul de femei participante în program este de 65 (indicatorul propus, 30). Toţi participanţii au beneficiat gratuit de testare psihologică, servicii de orientare şi de educaţie non-formală. Începând cu luna octombrie, participanţii vor beneficia de servicii de mediere şi plasare. “E un proiect de succes. Este foarte important modul în care consumi banii Uniunii Europene pentru ca să beneficieze un număr cât mai mare de persoane”, a spus Zaharia Ciucur, manager de proiect. “AJOFM Timiş a încheiat acest parteneriat cu FSAM Timişoara, fiindcă e o firmă foarte serioasă”, a spus Constantin Zidaru, din cadrul AJOFM Timiş.
Proiectul "Set integrat de măsuri active de ocupare pentru 150 de şomeri şi persoane inactive în judeţul Timiş" este cofinanţat din Fondul Social European. Participanţii vor beneficia de un plan individualizat cu implicarea activă a beneficiarilor în toate fazele de evaluare şi intervenţie.
Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 16 luni (ianuarie 2011-aprilie 2012), în Timisoara, iar beneficiarii vor fi şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane inactive.
“Onorant pentru noi este faptul că în cei peste 19 ani de activitate au participat la cursurile noastre peste 36.000 de persoane”, a precizat Ciucur.

 

Comentarii

comentarii