Acasă Eveniment Zece percheziţii în Timiş şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală...

Zece percheziţii în Timiş şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul jocurilor de noroc şi al pariurilor sportive

DISTRIBUIȚI

Zece percheziţii au loc vineri dimineaţă în Bucureşti şi în judeţul Timiş, la locuinţele unor persoane şi la sedii de firme, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul jocurilor de noroc şi al pariurilor sportive, fiind vizaţi cetăţeni sârbi şi cetăţeni români. 

”În cursul zilei de azi, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economicepun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară pe raza Municipiului Bucureşti (4) şi a judeţului Timiş (6), la domiciliile persoanelor şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională”, anunţă vineri Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform procurorilor, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni sârbi şi cetăţeni români, cu scopul eludării obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăţi cu obiect de activitate jocuri de noroc şi pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat în realitate.

”În mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor câştiguri fictive la jocuri de noroc şi pariuri sportive, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”, precizează anchetatorii.

 Vor fi citaţi un număr de 15 martori, în vederea audierii, transmite IGPR.

Comentarii

comentarii