Acasă Eveniment Zeci de cetățeni din Siria şi Irak, ascunşi printre piese auto, descoperiţi...

Zeci de cetățeni din Siria şi Irak, ascunşi printre piese auto, descoperiţi într-un TIR înainte de punctul vamal Nădlac

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit mai mulţi cetățeni din Siria şi Irak ascunşi într-un TIR încărcat cu piese auto, care se îndrepta spre Germania. Şoferul era turc.

29 de migranţi au fost descoperiţi în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră de la Nădlac. Aceştia se ascundeau într-un TIR încărcat cu piese auto şi au fost depistaţi în urma unei verificări efectuate pe autostradă înainte de a ieşi din ţară pentru a merge în Germania.

La acţiunea poliţiei de frontieră au participat şi agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Nădlac, precum şi de la Poliţia Autostrăzi, pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

“Pe parcursul misiunii, în PTF Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, a fost verificat un automarfar, condus de un cetăţean turc, ce transporta piese auto pentru o societate comercială din Germania. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior au fost depistate ascunse 29 de persoane”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

“În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Siria și Irak și intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Comentarii

comentarii