Acasă Actualitate Zeci de străzi sparte în Timişoara, pentru extinderea reţelei de apă şi...

Zeci de străzi sparte în Timişoara, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare

DISTRIBUIȚI

Şoferii sunt îndemnaţi să parcheze pe străzi alăturate, iar pietonii să traverseze craterele pe podeţe

În acest moment, firmele de construcţii contractate de Aquatim lucrează la extinderi de reţele apă-canalizare, pe 12 străzi în Timişoara, tot pe 12 străzi în Jimbolia, pe 7 artere rutiere în Sânnicolau Mare, pe 6 străzi în Buziaş şi pe 5 în Făget. De asemenea, lucrări de apă şi canalizare mai au loc în Ciacova, Sânmihaiu Român şi în Recaş.

În Timişoara, lucrările au loc pe străzile: Calea Bogdăneştilor, Ovidiu Balea, Tazlău, Mircea cel Bătrân, Romaniţei, Nicolo Paganini, Ion Românu, Dimitrie Stan, Constantin Silvestri, Anton Bacalbaşa, Calea Urseni şi Podgoriei.

În Sânnicolau Mare pe străzile: Eftimie Murgu, Crişan, Axente Sever, Gheorghe Şincai, Ştefan cel Mare, Nufărului, Popa Şapcă.

În Jimbolia: Tudor Vladimirescu, Constantin Brâncoveanu, Spre Nord, Kikindei, Bălţilor, Aleea Cito, Porumbeilor, Avram Iancu, Bld. Republicii, Victor Babeş, Spre Est şi Spre Sud, Foraj 1-9.

În Ciacova: strada Mihai Eminescu, A.I.Cuza, Carpaţi, Plopilor, A. Iancu.

În Săcălaz: Strada 1, Strada 3.

În Buziaş: Strada 3, Strada 4, strada 5, strada 10, Gării, Matei Corvin, Unirii.

În Făget: Strada 1, Drumul Gladnei, Coşbuc, Vladimirescu, Cloşca.

În Recaş: pe Strada 9.

În Sânnmihaiu Român, se desfăşoară lucrări la conducta de aducţiune apă potabilă şi la conducta de canalizare sub presiune ( refulare).

„Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente cetăţenii sunt sfătuiţi să ţină cont de următoarele recomandări: posesorii de autovehicule să parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pe străzile în lucru pietonii să traverseze doar pe podeţele special amenajate”, a precizat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

Comentarii

comentarii