Acasă Actualitate Zilei Mondială a Tineretului Ortodox sărbătorită, în Caraș Severin

Zilei Mondială a Tineretului Ortodox sărbătorită, în Caraș Severin

495
DISTRIBUIȚI

La praznicul Întâmpinării Domnului și cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox, Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” a organizat o întâlnire de suflet, la care au participat un grup de tineri de la  Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, dar și tinerii de la ATOR Caransebeș, alături de ei fiind și părinții slujitori.

La orele serii, luni 3 februarie, tinerii au participat la slujba  Vecerniei după care a urmat o prezentare în Power-Point despre Ziua Mondială a Tineretului Ortodox, scurt istoric și importanța ei în Biserica Ortodoxă din toată lumea.

Apoi a urmat un scurt referat realizat de doamna preoteasă Lavinia Ciucur despre tema „Ce roade poate aduce pomul tinereții tale”? amintind de cuvintele Mântuitorului când a vorbit despre pom și roadele pomului, că un „pom rău nu poate face roade bune, iar un pom bun nu poate face roade rele”.

În cadrul întâlnirii a fost prezent și un invitat surpriză, profesor Alexandru Bereczki, profesor de limba română și religie la Colegiul Economic din Reșița.

Domnul profesor le-a povestit tinerilor despre activitatea bogată pe care a avut-o în decursul timpului în cadrul Ligii Tinerilor Ortodocși din Timișoara, excursiile organizate  pentru elevi în țară și străinătate dar și de taberele organizate la Mănăstirea Oașa, fiind un apropiat al vrednicului de pomenire, părintele arhimandrit Teofil Pârâian de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

În cuvântul domnului profesor s-a amintit despre sfaturile de viață pe care părintele Teofil le adresa tinerilor și cum să petreacă o tinerețe cât mai curată în Hristos.

Comentarii

comentarii