Acasă Cultura Zilele Filmului Brazilian la Biblioteca UPT

Zilele Filmului Brazilian la Biblioteca UPT

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara organizează, în perioada 5-7 aprilie 2023, cea de-a V-a ediție a Zilelor Filmului Brazilian, în parteneriat cu Ambasada Republicii Federative a Braziliei în România. Evenimentul va prezenta o selecție de filme din diverse genuri, inclusiv documentar, drame și thrillere.

Proiecțiile vor avea loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT după următorul program:

𝟱𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 / 𝗼𝗿𝗮𝟭𝟱:𝟬𝟬 – 𝗟𝗶𝘅𝗼𝗘𝘅𝘁𝗿𝗮𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝗿𝗶𝗼 (𝗪𝗮𝘀𝘁𝗲𝗟𝗮𝗻𝗱)(2010; Documentar; 1h 39m)

„Lixo Extraordinario” este un documentar regizat de Vik Muniz care prezintă modalitatea de a crea lucrări de artă din materiale reciclabile obținute din cel mai mare depozit de deșeuri din lume, Jardim Gramacho, situat în afara Rio de Janeiro, Brazilia. În cadrul documentarului, arta este folosită ca un mod de conștientizare asupra problemelor deșeurilor și sărăciei în Brazilia.

Documentarul este o explorare profundă a intersecției dintre artă, sărăcie și probleme de mediu și o mărturie a puterii transformative a colaborării creative, care poate avea un impact puternic și pozitiv asupra comunităților și asupra mediului înconjurător.

𝟱𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 / 𝗼𝗿𝗮𝟭𝟴:𝟬𝟬 – 𝗢𝗼𝘂𝘁𝗿𝗼𝗹𝗮𝗱𝗼𝗱𝗮𝗿𝘂𝗮 (𝗧𝗵𝗲𝗢𝘁𝗵𝗲𝗿𝗦𝗶𝗱𝗲𝗼𝗳𝘁𝗵𝗲𝗦𝘁𝗿𝗲𝗲𝘁) (Thriller, Drama; 2004; 1h 38m)

„O outro lado da rua”, în regia lui Marcos Berstein, urmărește povestea unei femei vârstnice, interpretată de Fernanda Montenegro, care își petrece zilele în casa ei, urmărind viața din cartierul ei cu ajutorul binoclului său. Viața ei ia o turnură neașteptată într-o zi, când devine martoră la o crimă și este nevoită să se implice în investigație, devenind o informatoare a poliție.

𝟲𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 / 𝗼𝗿𝗮𝟭𝟴:𝟬𝟬 – 𝗢𝗮𝗻𝗼𝗲𝗺𝗾𝘂𝗲𝗼𝘀𝗺𝗲𝘂𝘀𝗽𝗮𝗶𝘀𝘀𝗮𝗶𝗿𝗮𝗺𝗱𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝗮𝘀 (𝗧𝗵𝗲𝗬𝗲𝗮𝗿𝗠𝘆𝗣𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁𝘀𝗪𝗲𝗻𝘁𝗼𝗻𝗩𝗮𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻) (Drama, 2006, 1h 50m

Regizat de Cao Hamburger, filmul urmărește povestea lui Mauro, un băiat de 12 ani, care este lăsat în grija bunicului său în timp ce părinții săi fug de persecuția politică din Brazilia anului 1970. Filmul este o dramă emoționantă despre dragoste, familie, curaj și solidaritate, fiind totodată o evocare frumoasă a unei perioade istorice importante din Brazilia.𝟕𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 / 𝐨𝐫𝐚𝟏𝟖:𝟎𝟎 – 𝐎𝐜𝐡𝐞𝐢𝐫𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐥𝐨 (𝐃𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐝)  (2007, Thriller, 1h 52m)

Filmul, regizat de Heitor Dhalia, urmărește povestea lui Lourenço, un bărbat innebunit după bogăție și obiecte de valoare. Toate se schimbă dramatic atunci când Lourenço dezvoltă o atracție puternică pentru o chelneriță din zona lui, acesta dezvoltând o obsesie pentru aceasta. În urma fixației lui asupra chelneriței și a dorenței de a o controla, Lourenço ajunge să sufere consecințele propriilor acțiuni, care îl vor ruina.Filmele sunt subtitrate în limba engleză.Intrarea este liberă.

 

Comentarii

comentarii