Acasă Actualitate Zsolt Torok, decorat postmortem de către preşedintele României, Klaus Iohannis

Zsolt Torok, decorat postmortem de către preşedintele României, Klaus Iohannis

463
DISTRIBUIȚI
zsolt torok

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marţi, postmortem pe alpinistul Zsolt Torok, în semn de apreciere şi recunoaştere pentru performaţele sportive. Sportivul a fost găsit mort sâmbătă în Munţii Făgăraş.

„Preşedintele României Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare postmortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru importantele performanţe sportive obţinute de-a lungul timpului, pentru determinarea şi pasiunea cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit postmortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat, potrivit digi24.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marţi.

Soţia alpinistului a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marţi, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş, potrivit Mediafax.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Comentarii

comentarii