Acasă Actualitate 12 artişti creează la Buziaş

12 artişti creează la Buziaş

DISTRIBUIȚI

Artiştii s-au adunat să creeze la Buziaş. Timp de zece zile această staţiune din vest de ţară a devenit gazda uneia dintre cele mai importante tabere de creaţie din ţară. Nu mai puţin de 12 pictori conduşi de un curator s-au strâns pentru a participa la proiectul „Sănătate pictată” organizat în staţiunea Buziaş în perioada 30 aprilie – 9 mai. Tabăra este la prima ediţie şi reuneşte artişti din România, Serbia şi Germania.
Programul cuprinde o perioadă de documentare de trei zile care presupune deplasarea participanţilor în zona bisericilor din lemn de lângă Făget, în împrejurimile Buziaşului şi Timişoara.
Artiştii realizează schiţele lucrărilor la Buziaş, urmând ca tablourile să fie finalizate şi expuse în cadrul unei expoziţii ce va avea loc în luna octombrie, atunci când va fi editat şi un catalog al taberei.
Proiectul „Sănătate pictată” a fost iniţiat de Societatea de Tratament Balnear Buziaş împreună cu Comisia de cultură a Consiliului Judeţean Timiş prin Uniunea Artiştilor Plastici din România. 
„Cred că imaginile din tablourile pe care artiştii le vor realiza la noi vor fi asociate cu liniştea Buziaşului. Staţiunea este o adevărată oază de relaxare care te îmbie şi la creaţie.
Fiecare lucrare ar putea spune o poveste despre una din cele mai vechi staţiuni din România”, spune Sorin Munteanu, directorul SC Tratament Balnear Buziaş SA.

Comentarii

comentarii