Acasă Economic 200 de persoane fără loc de muncă din mediul rural al județului...

200 de persoane fără loc de muncă din mediul rural al județului Timiș au fost instruite gratuit

DISTRIBUIȚI

Compania Quanta Resurse Umane împreună cu Fundația Leonardo Murialdo au instruit, începând cu vara anului 2012, peste 200 de persoane fără loc de muncă din Regiunea Vest, județul Timiș, din care mai mult de 75% au fost femei.

Această acțiune s-a desfășurat prin intermediul unui proiect cofinanțat din Fondul Social European și Bugetul de Stat intitulat „Dezvoltarea resurselor umane prin formarea profesională în noile tehnologii comunicaţionale”, proiect ce a debutat la începutul anului 2012 și se va finaliza în luna ianuarie a acestui an. Conferința finală a proiectului a avut loc joi, 23 Ianuarie 2014, la Hotel Timișoara. “Proiectul „Dezvoltarea resurselor umane prin formarea profesională în noile tehnologii comunicaţionale” a încununat cu succes experiența de peste un deceniu a companiei Quanta Resurse Umane în domeniul formarii și recrutării de personal. Prin intermediul acestuia am încercat să venim în întâmpinarea cererii de forță de muncă instruită, capabilă să satisfacă exigențele din ce in ce mai stricte ale angajatorilor români și nu numai. Am gândit aceste proiecte ca pe un pachet de măsuri integrate, care au oferit participanților atât oportunitatea participării la cursuri gratuite, cât și consiliere și ajutor în identificarea unui loc de muncă, în conformitate cu noile abilități dobândite. Experții Quanta implicați în derularea acestui proiect au încercat să îmbunătățească, pe lângă nivelul de cunoștințe, și încrederea în sine a cursanților noștri, să le insufle siguranță în propriile forțe, deoarece principala barieră a șomerilor din România atunci când se văd în fața unui angajator o reprezintă teama că nu vor fi capabili să facă față unui loc de muncă cu toate implicațiile sale”, a declarat Emanuele Fiore, CEO, Quanta Resurse Umane România.
Proiectul „Dezvoltarea resurselor umane prin formarea profesională în noile tehnologii comunicaţionale” desfășurat în perioada 1 februarie 2012 – 31 ianuarie 2014 și s-a adresat șomerilor, persoanelor inactive și persoanelor implicate în agricultura de subzistență, în special femeilor din Regiunea Vest, județul Timiș. Participanții la proiect au fost sprijiniți și consiliați în identificarea unui loc de muncă și integrarea pe piața muncii. Formarea profesionala pusă la dispoziția cursanților a constat într-o serie de cursuri ca: inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, limba italiană și engleză, operator introducere, validare și prelucrare date, operatori vânzări prin telefon și competențe antreprenoriale. La finalul acestor cursuri, participanții au primit diplome recunoscute la nivel național, precum și o subvenție de participare de până la 1.000 de lei.

Comentarii

comentarii