Acasă Actualitate 6 oameni ai străzii din Timişoara vedete la HBO

6 oameni ai străzii din Timişoara vedete la HBO

534
DISTRIBUIȚI

HBO România va prezenta în luna iulie un nou documentar original, Australia, în regia lui Claudiu Mitcu. Documentarul descrie experientele echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adăpost (homeless) din România şi participarea acesteia la Homeless World Cup Melbourne în decembrie 2008.
Personajele sunt şase oameni fără adăpost din Timişoara şi din împrejurimi, adunaţi de Mihai Rosus, coordonatorul şi antrenorul echipei. Acesta încearcă să-i transforme în sportivi, chiar şi amatori, în ciuda statutului lor social.
Vasile Bereghi, Beniamin Calancea, Pavel Calancea, Daniel Podină, Claudiu Kostity, Radu Muntean (nu regizorul) sunt membri echipei de fotbal a României.
Documentarul Australia, o producţie originală HBO România, spune povestea fiecăruia dintre ei în parte, şi-i însoţeşte de pe străzile Timişoarei, prin cantonamentul de la Buziaş, până la experienţa de a obţine primul paşaport din viaţa lor şi de a ajunge pe un alt continent pentru a-şi reprezenta ţara. Regizorul Claudiu Mitcu a reuşit să realizeze un documentar observaţional construit în jurul personajelor sale. Regizorul este cunoscut publicului şi pentru documentarul Nisipuri.
În afară de cea mai recentă producţie originală, Australia, HBO România a produs la sfârşitul anului 2008 documentarele Nunţi, Muzici şi Casete video în regia lui Tudor Giurgiu şi Apocalipsa după şoferi în regia lui Alexandru Solomon. Premiera documentarului Australia este programata la HBO Romania in data de 30 iulie, de la ora 21.35, imediat dupa documentarul Maradona în regia lui Emir Kusturica.

Comentarii

comentarii