Acasă Actualitate 7.421 persoane fizice şi juridice sunt încă aşteptate să intre în legalitate

7.421 persoane fizice şi juridice sunt încă aşteptate să intre în legalitate

DISTRIBUIȚI

Acţiunea de implementare a colectării duale în municipiul Timişoara, demarată în primăvara anului 2007, continuă. Echipele RETIM au parcurs toată zona situată la Nord de canalul Bega şi acţionează în sectorul zece, sector care include cartierele Plopi, Kuncz, Ciarda Roşie, o parte din Soarelui şi o parte din Timişoara Sud. Perimetrul sectorului zece este cuprins între străzile: Câmpului – Colonia Radio – Canal Bega – Grădinarilor – Rotundă – Moşniţei – Chevereşului – Grigore Antipa – Pavel Stoica – Calea Urseni – Musicescu – Louis Ţurcanu – Edgar Quinet – Eduard Beneş – Uranus – Aleea Cristalului – Aleea Sănătăţii – Dr. Iosif Bulbuca – Giraţie Calea Buziaşului – Industriei – Moşniţei. În urma acestei acţiuni RETIM Ecologic Service, în colaborare cu Primăria Timişoara, schimbă sistemul de colectare a deşeurilor din municipiul de pe Bega.
Schimbarea sistemului de colectare a devenit de mai mult timp o necesitate  obiectivă datorată schimbării locaţiei de depozitare a deşeurilor, de la groapa de la Parţa-Şag la viitorul deponeu ecologic de la Ghizela-Şanoviţa.
Cetăţenii trebuie să perceapă necesitatea colectării duale ca pe o posibilitate de a contribui, printr-un efort mic, la reducerea cantităţii de deşeuri supuse eliminării definitive şi implicit la reducerea preţului serviciului de salubrizare.
De la începutul acţiunii până în prezent angajaţii RETIM Ecologic Service au întocmit 8.894 de contracte, dintre care 4.993 sunt contracte noi. Au fost distribuite 3.999 pubele şi 11.434 saci pentru colectarea deşeurilor reciclabile, fiind distribuite alte 3.814 pubele destinate colectării deşeurilor menajere.
Dintre acestea au fost înlocuite 1.692 pubele deteriorate destinate colectării deşeurilor menajere.
Din păcate mai există concetăţeni care nu înţeleg utilitatea acestui nou sistem de colectare a deşeurilor. 7.421 persoane  fizice şi juridice sunt încă aşteptate să intre în legalitate.
Totodată, ca urmare a implementării acestui tip de colectare şi locuitorii cartierelor mărginaşe de case cărora în trecut li se colectau deşeurile menajere din recipienţi atipici (butoaie) vor beneficia de acordarea în comodat (în folosinţă gratuită) a pubelelor destinate colectării deşeurilor menajere.
Astfel, prin implementarea noului sistem Timişoara va deveni primul oraş din România în care colectarea deşeurilor se va face în conformitate cu tendinţele mondiale de protecţie a mediului.

Comentarii

comentarii